Dues cerdanyolenques, escollides per a l'Executiva Comarcal i el Consell Nacional d'ERC

Cerdanyola va acollir la celebració del Congrés Comarcal d'ERC del Vallès Occidental

Dues militants d'Esquerra Republicana de Cerdanyola del Vallès han estat escollides pel Congrés Comarcal per formar part dels òrgans polítics del partit. La regidora d'ERC a l'Ajuntament, Helena Solà, formarà part de l'Executiva Comarcal i Marina Sureda serà Consellera Nacional pel Vallès Occidental.

Divendres 7 de febrer, el Teatre Ateneu de Cerdanyola va acollir la celebració del Congrés Comarcal d'ERC del Vallès Occidental amb la participació de més de 120 militants. Entre els assistents va destacar senador Bernat Picornell, de Sant Cugat, i el diputat al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas de Sant Llorenç Savall.

Durant l'acte, tal com explica el partit en un comunicat, es va repassar la gestió política i econòmica dels darrers quatre anys "marcada pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i fins a 8 campanyes electorals que ha suposat un gran esforç personal a la militància", destaquen.

El congrés també va servir per escollir la nova executiva comarcal que renova l'alcalde de Vacarisses, Toni Massana, "al capdavant d'un equip paritari i rejovenit". La portaveu del Grup Municipal d'ERC a Cerdanyola, Helena Solà, entra al màxim òrgan de direcció política comarcal amb la vocalia de medi ambient. "Per mi és un repte i tot un honor poder desenvolupar aquesta tasca i els objectius de molts àmbits de treball que se'm presenten al davant, com és treballar pel desenvolupament del Centre Direccional o protegir el territori natural de Collserola, entre d'altres", assegura Solà. 

També es van escollir quatre persones per formar part del Consell Nacional d'ERC, màxim òrgan de direcció política del partit entre congressos. Entre les escollides hi havia Marina Sureda, secretària d'organització de la Secció Local de Cerdanyola fins a la darrera renovació.

"Estic molt contenta perquè, aquest cop, l'elecció ha estat paritària; som dues dones i dos homes. En una situació normal no faria falta posar èmfasi en aquesta qüestió, com que les dones estem infrarepresentades en els òrgans polítics, crec que és una molt bona notícia per Cerdanyola que dues dones puguem representar la ciutadania i la militància de la ciutat en aquests òrgans", ha valorat Sureda.

Helena Solà i Marina Sureda. FOTO: ERC

Helena Solà i Marina Sureda. FOTO: ERC



L'acte es va tancar amb un parlament del Diputat Marc Sanglas, qui va valorar la situació política nacional i va esperonar la comarca a seguir la línia de creixement i bons resultats dels darrers anys. Des d'ERC destaquen que l'acte va tenir "un record de les persones preses, exiliades i represaliades així com per la Montse Ribera, regidora de Montcada i Reixac, que ens va deixar el setembre passat".