Entitats i partits fan un acte d'homenatge a la República

L'acte es va fer davant del Monument a la República de la plaça Sant Ramon

Diferents partits polítics i associacions van retre homenatge a la República, el passat 14 d’abril. Reunits davant del Monument a la República de la plaça Sant Ramon, els participants van deixar flors al peu de l’estàtua, obra del cerdanyolenc Salvador Mañosa. L’acte estava impulsat pels partits cerdanyolencs Esquerra Republicana (ERC), Guanyem, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola. També van intervenir representants de l’associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona.

La República reivindicada

Algunes de les formacions van intervenir en l’acte coincidint en la reivindicació de recordar i recuperar els valors de la República. Isabel Cruz, presidenta d’ERC, va llegir un manifest en favor d’una república catalana, feminista, ecologista, pacifista i laica. Cecilia Collado, regidora d’ECP,  va destacar que el seu grup creu que “és l’hora de defensar aferrissadament que es tornin a posar al centre els valors republicans de ‘llibertat, igualtat, fraternitat’ i, amb ungles i dents, creiem que cal aprofundir en les llibertats democràtiques per aturar la bèstia del neofeixisme”. També va haver-hi espai per recordar l’activista cerdanyolenc Albert Lázaro, qui va morir recentment. “Van ser molts anys de lluites diverses, però la República era una de els seves”, va recordar el regidor de Junts, Joan Sánchez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.