ERC demana respostes i actuacions urgents al govern de Cerdanyola davant la crisi de la Covid-19

ERC insisteix en la creació d'una taula de treball

El grup municipal d'Esquerra Republicana ha demanat, en roda de premsa aquest 24 d'abril, que el govern de Cerdanyola del Vallès prengui mesures urgents per minimitzar les afectacions econòmiques i socials de la crisi sanitària de la Covid-19. ERC també reclama que el govern del PSC respongui les preguntes que efectuen els grups de l'oposició.



Propostes al govern

ERC de Cerdanyola ha celebrat, aquest 24 d'abril, una roda de premsa telemàtica per fer, a grans trets, dues peticions al govern de la ciutat: mesures urgents en l'àmbit social i econòmic i la creació d'una taula de treball per prendre aquestes mesures comptant amb agents socials i econòmics.

El president de la secció local d'ERC, Albert Turon, ha recordat que la formació ha fet diverses propostes al govern de Cerdanyola per col·laborar en la gestió de la crisi del coronavirus. Turon ha lamentat que el govern no ha acceptat la seva ajuda: "Tenim propostes, ens oferim per ajudar i som conscients de les dificultats que pot tenir el govern municipal, però ens trobem amb una porta tancada".

Entre altres mesures, ERC ha proposat destinar el romanent de tresoreria d'11 milions, a pal·liar els efectes de la crisi, modificar el pressupost de 2020 "per adaptar-lo a les necessitats actuals", i crear una taula de treball amb els actors socials i econòmics per definir les ajudes, "comptant amb representants dels autònoms, comerç, hostaleria, empresarial i famílies, entre altres".

La portaveu d'ERC, Helena Solà, ha destacat la urgència de la necessitat de prendre mesures, especialment en l'àmbit econòmic. "La situació és preocupant i cal implementar mesures que tinguin relació amb l'àmbit econòmic", ha dit Solà, qui ha insistit en el fet que les mesures s'han de prendre ara i no després de l'Estat d'Alarma: "La crisi econòmica ja ha començat".

Helena Solà ha posat com a exemple la gestió del govern de Sant Cugat: "Fa dies van aprovar en el seu plenari una bateria de mesures per un import de 7 milions d'euros". En aquest sentit, Solà ha assenyalat que en aquests moments cal deixar de banda les ideologies i posar remei a la situació actual "com ens demanen famílies i entitats".


Sense resposta a les preguntes

Per una altra banda, ERC ha retret que l'oposició no tingui un espai per fer preguntes concretes al govern local. Segons explica la formació republicana, no han rebut resposta a la majoria de les seves preguntes fetes per instància i denuncien que el govern no hagi habilitat un espai per poder rebre preguntes directes dels partits de l'oposició.

Tenint en compte que la normativa dels plens i sessions informatives extraordinàries no contemplen el temps de 'precs i preguntes', ERC demana que es busquin altres fórmules. Fins al moment, Esquerra ha fet arribar per instància un total de vint-i-una preguntes. Segons expliquen, el govern n'ha contestat cinc "Tres d'aquestes preguntes eren referents a la gestió de la via pública i les altres dues a l'àmbit de serveis socials", ha assenyalat la regidora d'ERC, Montse Nieto.

Durant la roda de premsa, els regidors d'ERC han expressat el seu condol a les famílies que han perdut éssers estimats a causa de la Covid-19, i han desitjat la recuperació de les persones malaltes pel coronavirus.