Josep Mª Riba és nomenat nou tresorer de l'Agrupació d’EMDs de Catalunya

L'Agrupació vol proposar al Parlament una nova llei per a les EMDs de Catalunya

El president de l'EMD Bellaterra, Josep Mª Riba, va ser nomenat nou tresorer de l'Agrupació d’EMDs de Catalunya (AEMDEC) el passat dissabte 20 de gener en la celebració de l’Assemblea de rellançament de l’Agrupació d’EMDs de Catalunya, que va tenir lloc a la localitat de Vilamitjana (Tremp). 

Durant aquesta assemblea també es va renovar la junta de govern de l’AEMDEC, formada per 10 representants de les diferents tipologies d’EMD i es va nomenar a Juanjo Cortés, President de l’EMD de Valldoreix, com a nou President de l’Agrupació.

 

Rellançament de les EMDs

El principal motiu de la celebració de l'Assamblea, a banda d'escollir la nova junta, va ser la voluntat de rellançament de les EMDs com a òrgan municipal i la proposició de llei per les EMDs de Catalunya. Els representants de l'Agrupació van comentar les accions que s’estan duent a terme amb els diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, així com les pautes de la proposició. Entre elles, es demanarà que es modifiqui el sistema electoral i es canviï la denominació de President per la d’Alcalde i la dels vocals per regidors. També hauria de garantir una millora del seu finançament. 

Actualment, a Catalunya hi ha 65 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), de les quals 54 es troben en comarques lleidatanes i només 4 a la província de Barcelona. Valldoreix (Sant Cugat) és la més gran, per habitants i pressupost, i Bellaterra, és la segona pel que fa a nombre de població.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.