Lluïsa Moret assumeix la presidència de la Diputació de Barcelona

L'alcaldessa de Sant Boi agafa el relleu de Núria Marín com a presidenta de la institució supramunicipal, que engloba als 311 municipis de la Província de Barcelona

L'alcadessa socialista de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ha estat investida com a presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots del PSC, En Comú Podem, Tot per Terrassa i dos alcaldes independents adscrits a Junts, el d'Igualada, Marc Castells, i el de Torrelles de Foix, Sergi Vallès. Moret ha sigut investida en segona votació, on només és necessària una majoria simple, amb 25 vots dels 51 que componen el ple. 

D'aquesta manera, l'alcaldessa de Sant Boi agafa el relleu de Núria Marín com a presidenta de la institució supramunicipal, que engloba als 311 municipis de la Província de Barcelona i que representa el 74% del total de la població catalana (5,7 milions de persones). 

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona ha assegurat que ostentar aquesta nova responsabilitat és un compromís que entoma «amb humilitat, però també amb convicció, orgull i il·lusió; amb un enorme sentit de la responsabilitat i amb una inequívoca vocació de servei a la ciutadania». Ho ha dit aquest dijous 13 de juliol al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona després de ser la tercera dona investida com a presidenta de la Diputació de Barcelona.

Així mateix, ha afirmat que el nou mandat de la Diputació que ella encapçala és fruit «d’una aposta decidida pel diàleg, el consens i les aliances més enllà de les diferències i de les sigles polítiques», que permetrà obrir «camí cap a la configuració d’un govern ampli, plural, de progrés i progressista».

Un projecte que servirà «per reforçar l’essència municipalista de la Diputació de Barcelona, que és la d’estar sempre al servei dels pobles i ciutats, construint des del consens, la col·laboració i la complicitat les millors polítiques públiques per transformar i millorar la vida de les persones».

 

Eixos de mandat

Durant la seva intervenció, la nova presidenta de la Diputació de Barcelona ha assegurat que la seva acció de govern incorporarà «la triple mirada de sostenibilitat: la sostenibilitat social, l'econòmica i l'ambiental», en «coherència amb els marcs de referència internacionals com les agendes urbanes, l’agenda 2030 i els seus 17 ODS».

Del nou mandat que avui comença a caminar, Lluïsa Moret ha desglossat que promourà «la cohesió́ social i territorial, des del reconeixement a la diversitat i posant sempre les persones en el centre de les nostres polítiques», defensarà els drets i llibertats «impulsant serveis públics de qualitat, que són la concreció i la garantia d’aquests drets, i alhora en promourem de nous, com el dret a la cura, el dret als usos del temps, o bé el dret a una digitalització inclusiva, que no deixi ningú enrere».

En aquesta línia ha assegurat que el nou govern de la Diputació continuarà estant «al costat de les persones, sobretot al costat de les més vulnerables, i sobretot al costat de totes les víctimes de qualsevol mena de discriminació o violència, especialment les víctimes de les violències masclistes i de la LGTBifòbia».

 

La Diputació com a institució supramunicipal

La Diputació de Barcelona és una institució governada per alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels ajuntaments barcelonins escollits de manera indirecta, perquè els seus components, els diputats, són elegits entre els alcaldes i regidors dels consistoris, agrupats per partits judicials d'acord amb el nombre de vots obtinguts per les candidatures que han superat el mínim del 3 %.

La Diputació de Barcelona fonamentalment dona suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat de manera més homogènia a tot el territori. Coordina serveis municipals i organitza serveis públics de caràcter supramunicipal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.