Mor Pere Casamiquela, alcaldable d'ERC a les eleccions de 1979

Casamiquela va ser el primer candidat a l'alcaldia de la formació republicana després del franquisme

Aquest dilluns 6 d'abril ha mort Pere Casamiquela, candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals de 1979 a Cerdanyola del Vallès. Casamiquela va ser, així, el primer candidat a l'alcaldia de la formació republicana després del franquisme. 

Nascut a Mollet del Vallès, Pere Casamiquela va viure a Montcada i Reixac abans d'instal·lar-se a Cerdanyola, on va començar la seva carrera política. Formant part de l'Associació de Veïns del Turonet, Casamiquela va entrar en contacte amb la formació d'ERC a Ripollet, i amb altres companys van decidir fundar la secció local d'Esquerra Republicana a Cerdanyola. Així ho relata el mateix Casamiquela a la sèrie d'entrevistes 'Les Municipals de 1979 a Cerdanyola del Vallès', fetes per Juan Antonio Hidalgo i publicades pel TOT l'any 2004. 

Sobre els seus records d'aquell procés electoral, Pere Casamiquela assegurava guardar un bon record, tal com destaca a l'entrevista d'Hidalgo: "Encara que ja vèiem que les condicions no eren les més favorables per a nosaltres, sí que pensàvem que aconseguiríem treure algun regidor. I per tant vam viure aquella campanya amb molt entusiasme i il·lusió". 

La portaveu d'ERC, Helena Solà, ha ressaltat, a els seves xarxes socials, la valentia de Casamiquela: "En Pere era una persona valenta. I era una persona valenta perquè va encapçalar una candidatura electoral, perquè es va presentar a les primeres eleccions municipals després d’una dictadura i perquè es va atrevir a fer tot això representant ERC".

 

Cartell electoral d'ERC a les eleccions de 1979. FOTO: Cedida per Juan Antonio Hidalgo

Cartell electoral d'ERC a les eleccions de 1979. FOTO: Cedida per Juan Antonio Hidalgo