El Parc Taulí posa en marxa dos projectes transformadors de salut mental i atenció domiciliària

El Servei Català de la Salut ha seleccionat el Parc Taulí per dur a terme aquests projectes

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha estat seleccionat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) per desenvolupar dos dels vuit projectes transformadors que es duran a terme a Catalunya fins al 2026 i que formen part del pla estratègic del CatSalut. L'hospital dona servei a la ciutadania de Cerdanyola del Vallès.

Salut mental

El primer projecte és sobre salut mental i té l’objectiu de crear una plataforma digital per a la gestió en temps real de les dades dels pacients. L’objectiu és que tots els professionals puguin accedir a la informació dels pacients per poder desenvolupar accions preventives davant canvis de patrons o comportaments que denotin un empitjorament del pacient. A més a més, s’oferirà als pacients amb patologies lleus i moderades eines i material de consum remot -xatbot, tele-teràpia, accés a vídeos i pòdcast d’autoajuda- que permetin accelerar el seu procés de recuperació.

El director de Salut Mental del Parc Taulí, el Dr. Diego Palao, ha qualificat aquest projecte com “l’inici d’una transformació profunda del model assistencial actual que permetrà donar servei a més pacients i amb millor qualitat. El nou model ens permetrà anticipar-nos i gestionar de forma preventiva als nostres pacients minimitzant el risc de recaiguda i reduint les hospitalitzacions en aguts”.

Atenció als domicilis

El segon projecte és d’Atenció Domiciliària 4.0 i el seu objectiu és millorar la pràctica clínica actual per guanyar eficiència i experiència del pacient. Per això, es desenvoluparà un nou model d’atenció integrada sanitària i social amb Atenció Domiciliària SAD amb components de suport tecnològic i digital per a oferir una continuïtat assistencial al domicili de les persones grans, millorant el benestar com a pacient. 

El director d’Operacions i Projectes de Sabadell Gent Gran, Pedro Cano, destaca que “l’objectiu principal és agilitzar les altes hospitalàries, reduint els ingressos per manca de suport social i potenciant l’hospitalització domiciliària amb una atenció centrada en les necessitats de la persona i de caràcter tecnològic, que millori els resultats de salut, l’autonomia, benestar, satisfacció (pacient i professionals) i l’eficiència dels recursos”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.