Els partits polítics de Cerdanyola reaccionen als resultats electorals del 10-N

El PSC ha tornar a ser la força més votada a Cerdanyola del Vallès en unes eleccions generals. Aquest 10 de novembre, el Partit Socialista s'ha imposat amb un total de 8.248 vots, el que representa el 25,22%. Tot i haver perdut un 2% dels vots respecte a les eleccions generals del 28 d'abril, el PSC es torna alçar com la formació més votada a la ciutat.

Els partits amb representació institucional a Cerdanyola han valorat els resultats electorals en declaracions al TOT.


Partit Socialista

David González, regidor delegat del PSC, ha valorat positivament els resultats obtinguts a Cerdanyola i al conjunt d'Espanya. "Ja ens hem consolidat com la primera força a la nostra ciutat perquè aquesta és la 4a convocatòria electoral en la qual hem aconseguit la victòria". El PSC es va imposar a les eleccions europees, generals i municipals i ara a la quarta convocatòria del 10-N. "El nostre objectiu és el d'intentar treballar per desbloquejar la situació i intentar formar el govern d'Espanya com més aviat millor per començar a treballar amb els reptes que té el nostre país".

 

 

 

Esquerra Republicana

El segon partit més votat ha estat Esquerra Republicana, que ascendeix una posició respecte a les eleccions generals del mes d'abril. ERC ha obtingut el 18,56% (6.069 vots).

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola, Helena Solà, assegura que la formació està satisfeta amb els resultats obtinguts a Cerdanyola per dos motius principals. Per una banda, Solà destaca l'augment de la diferència entre ERC i En Comú Podem: "Hem passat de ser tercera força a quedar uns 300 vots per sobre d'ECP". Per una altra banda, la portaveu republicana destaca el fet que ERC s'hagi mantingut entre les forces més votades en unes eleccions generals en què també es presentava la CUP com a alternativa per a l'esquerra independentista.
Helena Solà també es mostra preocupada per l'augment de vots que ha obtingut Vox a Cerdanyola: "Han doblat el percentatge de vots des del 28 d'abril. Haurem de fer feina i pedagogia".

 

En Comú Podem

En tercera posició, En Comú Podem (ECP) ha sumat 5.802 vots, el que correspon al 17,74%. Respecte al mes d'abril, ECP ha perdut 969 vots. La portaveu d'En Comú Podem a Cerdanyola, Pilar Adell, considera que malgrat "el cansament previsible dels votants", ECP ha pogut "salvat bastant les coses". Adell també destaca que, tenint en compte els resultats de tots els partits, "Cerdanyola continua sent una ciutat d'esquerres". Sobre l'augment de Vox, Pilar Adell s'ha mostrat alleugerida pel fet que la pujada de Vox a Cerdanyola no hagi estat tan gran com a la resta de l'estat.

Per una altra banda, Adell assenyala que la seva formació continua apostant "pel diàleg", considerant que aquestes eleccions generals "mai s'haurien d'haver produït" i que el PSOE ha de tenir "voluntat de pacte".

 

Junts per Catalunya

El quart partit més votat a Cerdanyola ha estat Junts per Catalunya, formació que millora els resultats anteriors amb el 8,09% dels vots (2.644 vots).
Des de Junts per Catalunya, Joan Sánchez valora positivament els resultats i haver "guanyat, de moment, aquest diputat extra". "Estem contents perquè la suma dels partits independentistes també ha pujat, però ara es tracta de mirar què es farà amb aquests resultats. S'ha de comptar amb el que demanen els partits catalans, que és un referèndum".

 

Partit Popular

El PP ha recuperat posicions amb el 7,83% dels vots i gairebé doblant el total de vots que al mes d'abril arribant als 2.559 vots. El seu secretari general a Cerdanyola, Álvaro Hernández, considera que tot i estar "en una bona dinàmica" encara falta "fer molta feina. Això és una marató, no un esprint". Hernández és crític amb les possibilitats del PP a Cerdanyola i considera que poden millorar els resultats si aconsegueixen arribar a més votants: "No hem aconseguit arribar a tots els votants de centredreta. Hem de poder ampliar l'espectre i captar els votants de Vox i Ciutadans, que són els nostres rivals polítics".

 

Ciutadans

Ciutadans ha estat el partit que més posicions ha perdut, passant de ser la quarta força a la sisena. La formació taronja ha obtingut el 7,03% dels vots (2.298), perdent més de la meitat dels vots obtinguts el 28-A.

La portaveu de Ciutadans a Cerdanyola, Sonia Rodríguez, és clara valorant el resultat: "Ha anat molt malament". Rodríguez assegura que el partit haurà de fer "un exercici de responsabilitat i autocrítica". En aquest sentit, el president de la formació, Albert Rivera, ha anunciat una reunió urgent de l'executiva del partit.
Sonia Rodríguez atribueix la davallada de Ciutadans a la situació política a Espanya i Catalunya i a la tendència a "buscar una resposta fàcil" en un context d'incertesa. En aquesta línia, Rodríguez s'ha mostrat preocupada per la pujada de Vox. "Ens preocupa la pujada de l'extrema dreta", afirma, afegint que ha estat conseqüència de "la política del PSOE i la situació a Catalunya". "Hem de seguir treballant per Cerdanyola, Catalunya i l'Estat", conclou.

 

CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'ha estrenat en unes eleccions generals amb el 5,17% dels vots a Cerdanyola (1.689 vots). Des de la secció cerdanyolenca de la CUP, Laura Benseny assegura que se senten "satisfetes amb el resultat" perquè unes eleccions generals no són l'espai natural de la formació: "Tenim uns resultats similars a altres eleccions tot i ser el primer cop que ens presentàvem al Congrés". En aquest sentit, Benseny també ha agraït la implicació dels apoderats i persones implicades en la campanya.

Per una altra banda, Laura Benseny s'ha mostrat preocupada per la pujada de "l'ultradreta de Vox" i ho atribueix al "blanqueig del feixisme que hi ha hagut durant els darrers mesos per part d'altres forces i dels mitjans de comunicació".

Sobre les aspiracions de la CUP al Congrés dels Diputats, Benseny assegura que la CUP entén que "el Congrés ha de ser ingovernable. El màxim bloqueig al govern espanyol pot ajudar a l'alliberament dels presos".