Les pistes de tenis del Riu Sec ja tenen empresa que les gestioni

El Ple Municipal ha aprovat adjudicar el contracte de gestió del CEM Riu Sec a dues empreses

Les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec fan un pas més en la seva posada en marxa. El Ple Municipal del mes d'abril ha aprovat l'adjudicació del contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del CEM Riu Sec a favor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness. 

El Ple Municipal celebrat el 28 d'abril ha aprovat set punts, n'ha rebutjat un i se n'han retirat tres. 

 

CEM Riu Sec

En aquest ple, el govern municipal del PSC ha proposat a la resta de grups aprovar l'adjudicació del contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del CEM Riu Sec a favor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness. El punt s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els partits excepte Esquerra Republicana i Guanyem, que s'hi han abstingut mostrant els seus dubtes amb el projecte i el model de gestió que proposa el govern. 

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha expressat que la proposta de la UFEC i Ubaefitness ha estat "l'única i millor oferta en base qualitat-preu". Sánchez ha recordat que el setembre de 2021 la convocatòria de licitació de la zona esportiva de la raqueta va quedar deserta, i que un mes després es va tornar a convocar i va arribar aquesta oferta. 

Mentre la resta de partits s'han mostrat satisfets amb la resolució que posa en marxa les pistes de tenis en desús, ERC i Guanyem s'han mostrat escèptics i en contra d'alguns aspectes. Des de Guanyem, la regidora Laura Benseny ha dit que no estan d'acord amb el model, però ha assenyalat que, arribats a aquest punt, demanen que s'obrin les pistes "el més aviat possible i que suposi el mínim de diners possible per a  l'Ajuntament". 

Per la seva banda, el regidor d'ERC, Albert Turon, ha considerat que "el projecte és un despropòsit des del primer dia", i ha dubtat del retorn social que tindrà la instal·lació. Tot i això, ha assegurat que "és millor que estiguin en funcionament que degradant-se". 

Vista aèrea de les pistes del Riu Sec. FOTO: Google Maps

Vista aèrea de les pistes del Riu Sec. FOTO: Google Maps

 

Terrenys de l'Aiscondel

En la mateixa sessió s'ha aprovat provisionalment el 'Pla de millora urbana d'ordenació volumètrica de l'Àrea D del PERI de La Clota'. El punt es refereix als terrenys on antigament hi havia la fàbrica Aiscondel, entre el carrer de La Clota i el carrer de Santa Anna. L'empresa propietària de la finca, SELP SPAIN SPARE ha impulsat l'aplicació d'aquest pla per tal de millorar el funcionament de l'activitat dels terrenys que acolliran noves naus. El punt s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els partits excepte ERC i Guanyem. La regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó, ha apuntat que el pla no modifica aspectes urbanístics.

L'única crítica feta al ple ha sorgit d'ERC. El regidor Íñigo Enterria ha assenyalat que l'activitat logística que es vol instal·lar en aquests terrenys pot perjudicar la zona en termes de mobilitat i convivència amb l'activitat. Assumint que els usos dels terrenys són de caràcter industrial i que no es pot evitar que s'hi instal·li una empresa, mostra preocupació per l'augment de la mobilitat: "Generarà llocs de treball i la zona ha estat molts anys abandonada, però els perjudicis són majors. L’estudi de mobilitat diu que hi haurà més de 6.000 viatges al dia i més de 4.600 vehicles diaris" entre camions i furgonetes. Mimó ha afirmat que "el fet que una empresa privada hagi comprat l’espai i generi una activitat, no és el pitjor lloc ni la pitjor opció" i ha considerat que millora el polígon industrial.

Terrenys de La Clota on hi havia la fàbrica Aiscondel.

Terrenys de La Clota on hi havia la fàbrica Aiscondel. 

 

Plans de Protecció Civil

El Ple també ha aprovat inicialment, aquest cop per unanimitat, el document únic de protecció civil municipal, conegut com a DUPROCIM. El document fa referència als plans de Protecció Civil de Riscos territorials, incendis forestals, inundacions, accident en el transport de mercaderies perilloses, accident radiològic, accident aeronàutic, nevades, ventades i sismes. Segons la llei de protecció civil de Catalunya, els municipis amb més de 20.000 habitants han d'elaborar i aprovar aquests plans.

 

Cerdanyola Promocions i Bosc Tancat

Per una altra banda, el ple també ha aprovat la modificació de dos articles dels estatuts socials de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. PSC, Guanyem, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola han votat a favor, Ciutadans ha votat en contra i ERC i PP s'hi han abstingut. Les modificacions fan referència a les reunions de la junta general i del consell d'administració.

En un altre punt, s'ha aprovat desestimar les al·legacions de Ciutadans a la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), així com l'aprovació definitiva d'aquesta modificació. PSC, Guanyem, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola han votat a favor, Ciutadans ha votat en contra i ERC i PP s'hi han abstingut.

En referència al Bosc Tancat, el ple ha aprovat, amb les abstencions d'ERC i Guanyem, desestimar la petició de l'empresa que anteriorment gestionava la instal·lació, en què sol·licita la devolució de la garantia dipositada amb motiu de la contractació de la gestió i explotació del ZEM Bosc Tancat, per import de 100.000 euros. En el mateix punt s'ha votat requerir a l'empresa Gimnàs Atlante Vallès, que recentment ha assumit la gestió de les piscines, que presenti la documentació que acrediti la seva subrogació en la garantia definitiva constituïda per Sport Natura Rural -antiga empresa-, per import de 100.000 euros.

En aquest ple s'han retirat dos punts de propostes del govern. Primer, i a petició de l'oposició, el punt que plantejava una modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l'Ajuntament de Cerdanyola. La RLT és el document que inclou tots els llocs de treball —ocupats i vacants—, del personal funcionari, laboral i eventual de l'administració pública, en aquest cas, l'Ajuntament local. Posteriorment, s'ha retirat per acord de Junta de Portaveus el punt per prendre coneixement de la fermesa d'una sentència dictada l'any 2018 pel Jutjat Contenciós Administratiu que declara nul l'acord del ple (del 17 de desembre de 2014) pel qual s'aprovava la modificació de la minuta del conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona referent al reconeixement, liquidació i extinció de les obligacions econòmiques recíproques. 

Mocions sobre Collserola i l'espionatge

En l'apartat de les mocions dels partits de l'oposició, també s'ha retirat un punt. El regiror de Junts per Cerdanyola ha explicat que han decidit retirar la seva moció sobre el Parc Natural de Collserola per treballar-la amb la resta de grups.

En canvi, s'ha votat amb aprovació la moció d'En Comú Podem per condemnar "l'espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts, tant en l'àmbit intern com internacional, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions". ERC, Guanyem, ECP i Junts han votat a favor, Ciutadans i PP han votat en contra i el PSC s'hi ha abstingut. 

Amb un resultat diferent s'ha votat la moció des d'Esquerra Republicana, plantejaran "exigir al govern Espanyol que impulsi una investigació exhaustiva, transparència, aclariment dels fets i l'assumpció de responsabilitats", fent referència al conegut com a Catalangate. ERC, ECP, Guanyem i Junts han votat a favor mentre PSC, C's i PP s'hi han abstingut. 

En aquest ple també s'ha fet efectiva la renúncia del càrrec de la regidora de Guanyem, Vera Sánchez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.