El PP es reuneix amb les víctimes de l'amiant per parlar sobre compensacions

La reunió es va celebrar el 28 de juliol i hi van participar representants de l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant de Catalunya

Representants provincials i autonòmica del Partit Popular es van reunir dijous 28 de juliol amb l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant de Catalunya amb la intenció d'explicar les últimes novetats pel que fa a les compensacions a les víctimes.

Hi van assistir la coordinadora general del PP de Catalunya i diputada al Congreso de los Diputados, María de los Llanos de Luna, el president del PP de Barcelona, Manu Reyes i la vicesecretària de l'àrea social del PP de Barcelona, Sonia Esplugas. També hi van participar representants municipals, la regidora de Cerdanyola, Anabel Plans, i el president del PP de Badia del Vallès, Jaime Ridao

Pel que fa als representants del col·lectiu d'afectats, hi van assistir Fernando Saavedra, col·laborador del TOT, i un especialista en l'amiant, el Doctor Tarrés

Novetats en les compensacions

María de los Llanos de Luna va explicar l'aportació que ha fet el seu partit en la nova llei aprovada el 13 de juliol al Congreso. El PP va proposar que s'inclogués un fons de compensació per a totes les víctimes de l'amiant, que afecta especialment Cerdanyola i Badia del Vallès.

El partit afirma que la legislació actual només contemplava les afectacions per amiant com a malaltia professional per a treballadors per compte d'altri, deixant fora de la cobertura autònoms i persones que es van afectar en l'àmbit domèstic o ambiental. A la reunió es va puntualitzar que aquest punt també s'ha resolt en la norma.

Llanos de Luna també va afegir que aquest fons de compensació inclourà "aquells que sol·licitin per primer cop una reparació per damnificacions i perjudicis, així com a les persones a qui en el seu moment se'ls va reconèixer, per sentència, malaltia derivada de l'amiant, però no van obtenir compensació econòmica", ja que s'havia dissolt l'empresa responsable.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.