El PSC demana al Parlament la reobertura del CAP Fontetes

La proposta insta al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reobertura del Centre d’Atenció Primària de Fontetes de manera immediata

Les propostes al voltant de l'àmbit de la salut plantegen obrir un debat amb els grups parlamentaris i els professionals sobre el futur de
l'atenció primària, reobrir diversos centres d'atenció primària de municipis com Sabadell, Tarragona i Cerdanyola del Vallès o serveis de
salut del Maresme.

"La manca de personal genera problemes de coordinació en els diferents equips de salut mental. És la patologia que sabem que més creix en pandèmia i necessita reforç i personal urgent", ha explicat el portaveu adjunt del PSC-Units, Raúl Moreno. 

Per això, David González, diputat socialista cerdanyolenc, ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar han presentat una Proposta de Resolució sobre la reobertura del CAP Fontetes, tancat des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19.

La proposta exposa que el CAP es troba ubicat al barri de les Fontetes, un barri històric amb una densitat molt important de població i amb una mitjana d’edat elevada, el que suposa en l’actual moment de pandèmia un alt índex de població de risc. A més, es tracta d'una zona que contempla un previsible augment de població amb la urbanització de més de 200 habitatges nous planificats pel 2022.

La proposta insta al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reobertura del Centre d’Atenció Primària de Fontetes de manera immediata i a Catalunya a planificar les reformes necessàries per garantir l’accessibilitat i el millor funcionament de l’assistència sanitària presencial atenent al previsible creixement de població al barri.

El dimecres 21 d’abril, Carlos Cordón, alcalde i Primer Secretari del PSC de Cerdanyola, David González, portaveu del govern local i diputat al Parlament, Rosa Gutiérrez, Secretària de Salut i Política Social del PSC de Cerdanyola, van presentar aquesta proposta de resolució a l’Associació de veïns del barri de Fontetes.

"Els socialistes estem treballant perquè Catalunya no s’aturi al Parlament”, ha assegurat González. El diputat considera que “si alguna cosa ha ensenyat aquesta pandèmia és que s'ha de treballar per reforçar la nostra sanitat i el treball que realitzen els nostres sanitaris, massa vegades oblidats per anys de retallades i saturacions", referint-se a la reobertura del CAP Fontetes. 

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha manifestat “el compromís inequívoc del govern de la ciutat per aconseguir la reobertura del CAP al barri de les Fontetes, així com la recuperació de tots els serveis sanitaris i professionals que s'han anat perdent des de fa molts anys”. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.