L'últim Ple del curs debatrà sobre la zona taronja, els semàfors i el pressupost municipal

El Ple Municipal del mes de juliol té lloc el dijous 20 a les 19.30 h

Aquest dijous 20 de juliol, a partir de les 19.30 h, se celebra l'últim Ple Municipal de Cerdanyola del curs abans de l'aturada del mes d'agost. En aquesta sessió seran protagonistes qüestions referents a la plantilla de funcionaris, el pressupost local, els preus dels serveis públics, el contracte de gestió dels semàfors de la ciutat, la zona taronja d'aparcament i el PEM Guiera.

Aquesta sessió del Ple té un total de 59 punts. 23 dels punts són Reconeixement Extrajudicials d'Obligacions (REO), és a dir, factures de l'Ajuntament pendents de pagament que han de ser aprovades pel plenari. El govern del PSC també proposarà aprovar cinc modificacions de pressupost per un valor total de 8.954.048,56 euros.

Zona taronja i semàfors

En aquest ple es decidirà si s'aprova definitivament el servei i el reglament de la zona taronja d'aparcament. També es votaran les estimacions que fa l'Ajuntament a les al·legacions presentades en referència al servei de zona taronja d'aparcament. Es planteja tenir en compte la proposta d'una veïna per ampliar l'aparcament no regulat a la zona de Can Xarau, desestimar les propostes de Junts per Cerdanyola, i tenir en compte algunes al·legacions d'Esquerra Republicana.

Per una altra banda, el govern demanarà aprovar la pròrroga forçosa del contracte de gestió del servei públic de les instal·lacions de semàfors del municipi, el qual funciona a través d'una concessió. Es tracta del servei que gestiona el sistema semafòric del municipi a 52 cruïlles senyalitzades i al punt de gàlib del carrer Primavera (pas sota la via) així com les càmeres de control del trànsit ubicades a diversos punts del municipi. El 30 de juny de 2022 va finalitzar el contracte amb l'empresa ACISA, però el plenari va acceptar prorrogar-la un any més. Ara, es tornarà a votar una pròrroga d'un any més.

PEM Guiera i polígons

En la mateixa sessió es debatrà la personació de l'Ajuntament com a part demandada en dos recursos contenciosos administratius amb relació a la gestió del PEM Guiera que encara porta cua a la ciutat: Un per part de Caixabank i de l'Institut Català de Finances, i un altre de la Federació Catalana d'Handbol. El polígon Xarau-Santa Anna també apareixerà al Ple per votar l'aprovació provisional de la Modificació puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial Xarau-Santa Anna.

A més a més, el govern també plantejarà tràmits com l'aprovació del canvi en l'ordenança dels preus públics per adaptar el document de les Escoles Bressol Municipals (EBM) a la gratuïtat dels infants I2. En referència a les EBM, el govern demanarà el vistiplau del ple per encarregar al Servei d'Educació de la Generalitat que faci les gestions oportunes per tal que l'Ajuntament pugui gestionar les escoles bressol a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions.

Funcionaris i festius locals

La Relació de Llocs de Treball (RLT) regula les funcions i els sous dels treballadors públics. En aquest Ple, es votarà l'aprovació inicial de la modificació de la plantilla de personal. Respecte a anteriors modificacions de la RLT, el govern planteja la resolució de set recursos de reposició interposats per treballadors de l'Ajuntament contra aspectes de la Relació de Llocs de Treball.

També es votarà l'aprovació dels festius locals del 2024, els quals serien el 6 de maig (Festa Major del Roser de Maig) i l'11 de novembre.

Mocions

En l'apartat de les mocions, l'únic partit que en presentarà és Esquerra Republicana (ERC). La primera demanarà al govern local que s'apliquin les mocions aprovades durant el mandat 2019-2023. La segona, proposa instar al govern de Cerdanyola a presentar un projecte de conversió de les escoles bressol municipals on sigui viable en refugis climàtics, així com una proposta d'intervencions en via pública al voltant de les escoles bressol, també les de titularitat privada, en el termini de 3 mesos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.