8.342 alumnes comencen el nou curs escolar a Cerdanyola

El dimecres 6 de setembre comencen els alumnes d'Infantil, Primària i ESO, el dia 12 els de Batxillerat i Cicles Formatius

El curs escolar ha començat aquest dimecres 6 de setembre per a l’alumnat d’Infantil i Primària i ESO, mentre que els de Batxillerat i Formació Professional ho faran el dimarts 12. En total, 8.342 infants d'entre 0 i 16 anys estudiaran en aules cerdanyolenques, segons dades de les escoles i d'Ensenyament. 

Horaris i vagues

A diferència de l'any passat, les tardes de setembre seran lectives. Les classes a les escoles de primària es desenvoluparan de 9 a 12.30 h al matí i de 1516.30 h a la tarda. Els horaris d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius els estableix cada centre en particular. 

Durant la jornada d'inici de curs s'ha mantingut la convocatòria de vaga de professors i mestres, davant la manca d'acord entre el sindicat USTEC i el departament d'Educació. Tot i això, el mateix sindicat espera poca mobilització per ser el primer dia de curs. 

Més info: Professors i mestres mantenen la vaga a les escoles per l'inici del curs

A la ciutat hi ha deu escoles públiques, cinc instituts públics, cinc centres concertats o privats, cinc centres d’educació especial, tres centres de Formació Professional, una escola d’adults, una universitat, tres escoles bressol municipals i cinc llars d’infants privades. Manquen dades dels majors de 16 anys ja que encara s'estan fent matriculacions a batxillerat, a formació professional, a Aulos EMM i a l'escola d'adults L’Alzina. Igualment, les dades dels menors de 16 anys són encara provisionals. 

Millores en els centres

Durant l'estiu, l'Ajuntament de Cerdanyola ha fet intervencions en alguns centres escolars. S'han col·locat 16 conjunts d'umbracles a les escoles d’infantil i primària que els van sol·licitar, que estaran muntats fins al mes d’octubre i es tornaran a instal·lar al mes d’abril. És el cas de les escoles La Sínia, Carles Buïgas, Collserola, Saltells, Serraparera i Xarau.

L'Ajuntament també ha instal·lat nous equipaments als patis de les escoles Bellaterra, Carles Buïgas, La Sínia, Sant Martí i Serraparera, ha arreglat la font del pati de l'Escola Bellaterra, ha instal·lat una reixa de tancament del porxo posterior a l’Escola Serraparera i ha pintat el CEE Jeroni de Moragas.

A més, Educació també ha fet obres als centres on ha estat titular aquest estiu. Segons informen els Serveis Territorials, s’han reformat parcialment la tanca perimetral de l’Institut Jaume Mimó i els paviments interiors de l’aulari d’infantil de l’Escola Bellaterra. També està en marxa la reparació de les esquerdes de la pista i l'arranjament de la cornisa a l’escola Turó de Guiera.

Informació sobre els ajuts econòmics

Durant el curs escolar 2023-2024, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès destinarà 663.000 euros en ajuts escolars, un 4% més que el curs passat, a les famílies que ja van fer la sol·licitud. Aquests ajuts inclouen beques de menjador escolar per a tot l'alumnat d'entre 0 i 16 anys, de llibres i material escolar per a Infantil, Primària, Secundària i educació especial, llars d'infants per a l'alumnat de 0 a 3 anys i equips informàtics i llicències a l'alumnat d'ESO. La informació completa al respecte es pot trobar a la Seu Electrònica de l'Ajuntament, a l'apartat de Beques Escolars

Alguns centres de Cerdanyola s’inclouen en la tarifació social, que pot suposar una reducció del preu de fins a un 80%, depenent de la situació econòmica de la família. Aquests són les escoles municipals de Cordelles, Turonet i Montflorit i l'Escola Municipal de Música, l'Aulos. També a l'apartat Tarifació Social de la Seu Electrònica de l'Ajuntament es pot trobar la informació completa. 

Les vacances d'aquest curs

L'alumnat de Primària i Secundària acabarà el curs el dia 21 de juny, excepte aquells que cursin Segon de Batxillerat o Formació Professional, que acabaran una setmana abans, el 14 de juny. Les escoles bressol municipals romandran obertes fins a després de Sant Joan, el 26 de juny.

Més info: Calendari escolar a Cerdanyola: així queden les vacances i els dies festius

Durant el curs, l'alumnat tindrà períodes de vacances per Nadal i per Setmana Santa, a més de set dies festius i quatre més de lliure disposició (ja establerts en el calendari). Les festes locals a Cerdanyola seran el 13 de novembre, amb motiu de la Festa Major de Sant Martí, i el 6 de maig, pel Roser de Maig

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.