L'Ajuntament subvencionarà a les empreses les taxes d’escombraries i de terrasses

Les noves mesures repercuteixen en el sector empresarial i s'anuncia un canvi del calendari fiscal

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat noves mesures dirigides als comerços i indústries afectats per l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Aquests ajuts es concreten en la subvenció per un import equivalent a la taxa per la recollida de residus comercial i la taxa per l’ocupació de la via pública de taules i cadires pel període comprés entre la finalització de l’estat d’alarma i final d’any. És a dir, el consistori subvencionarà el 100% de les taxes d'escombraries i terrasses

Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja va aprovar l’executiu local el 19 de març i que contemplen l’exempció de la taxa per la recollida de residus a aquelles activitats comercials i industrials que no poden obrir al públic proporcional al període en el qual no es pugui exercir l'activitat, el descompte en la taxa d'ocupació de l'espai públic de terrasses de bars i restaurants, proporcionals al període en el qual no es pugui exercir l'activitat, l’ajornament del cobrament de l'impost d'estades a establiments turístics (IEET) fins a setembre de 2020 com a suport al sector turístic i un descompte en la taxa de paradistes dels Mercats Municipals proporcional al període en el qual no es pugui exercir l'activitat en cas de tancament forçós de la parada.

"Els serveis econòmics treballen per habilitar els recursos que permetin cobrir aquests ajuts i d’altres aprovats anteriorment, així com tot l’important paquet econòmic dedicat directament a la ciutadania que ho necessita", destaquen des de l'Ajuntament. 

Es modifica el calendari fiscal

L'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, ORGT, encarregat del cobrament dels impostos i taxes de l’Ajuntament de Cerdanyola, ha modificat el calendari fiscal dels tributs que s'han vist afectats per l’estat d'alarma. Concretament les modificacions han estat les següents:

 

1. En relació amb l’IVTM – impost del cotxe - es prorroga fins al 2 de juny el període voluntari de pagament (era fins al 5 de maig) pels no domiciliats i la data de cobrament dels domiciliats també es modifica i es realitzarà l'1 de juny.

2. L’ORGT acorda la modificació del calendari fiscal pel cobrament dels padrons que estaven en període voluntari durant l'aprovació de l'estat d'alarma i són els següents:

Captura de Pantalla 2020 03 26 a les 12.23.45

 

 

 

El consistori assenyala que aquestes modificacions es poden veure novament prorrogades depenent de la durada de l’estat d’alarma.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el que passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT Cerdanyola per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l'actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Cerdanyola i sigues el primer a saber què passa a la ciutat. Guarda el número 683 470 289 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada dijous als carrers de Cerdanyola en format paper