Alumnes de Veterinària de la UAB denuncien un professor per assetjament

La UAB ha activat un protocol intern per estudiar el presumpte cas d'assetjament

Un grup d'alumnes de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona ha denunciat públicament un professor del centre per un presumpte cas d'assetjament envers l'alumnat. Ho han fet a través de les xarxes socials, mitjançant el compte @vetencobreix, on asseguren que el cas s’allarga des de fa anys.

Les portaveus del grup de suport a les víctimes asseguren que hi hauria diverses persones que haurien patit agressions verbals i situacions d’assetjament i intimidació per part d'aquest professor del qual només desvetllen les inicial J.L.O. El grup d'alumnes assegura que hi ha dones que "se senten insegures i no volen assistir a les classes d'aquest professor".

Critiquen la falta de resposta per part del centre

En un comunicat, expliquen que fa anys van intentar buscar el suport de la facultat, però la seva resposta es va limitar a un "toc d'atenció" sense donar coneixement del cas al rectorat de la universitat. Recentment, han tornat a rebre testimonis que denuncien l'assetjament per part del mateix professor i han optat per dirigir-se directament a l’Observatori per a la Igualtat de la UAB per activar el protocol d’agressions masclistes i abordar les acusacions amb el deganat. 

Des de la UAB, expliquen al TOT que ja està en marxa el protocol contra l'assetjament. Més concretament, el 'Protocol per prevenir i actuar contra l'assetjament sexual, l'assetjament per raó de sexe, orientación sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i la violencia masclista'. La UAB indica que la qüestió va arribar fa una setmana a  l'Observatori per a la Igualtat de la universitat i en aquell moment es va activar el protocol. 

El protocol contra l'assetjament de la UAB consisteix en la formació d'una Comissió Tècnica Assessora, formada per cinc membres, que estudia el cas. El treball d'aquesta comissió té un termini establert de dos mesos com a màxim i està sotmès a una estricta confidencialitat, tal com indiquen des del centre.

Per a les alumnes, el funcionament del protocol és un problema per a les persones denunciants perquè no es fa de forma anònima i el denunciat pot saber qui ha engegat el protocol. El grup va demanar que fos la degana de la Facultat de Veterinària, Maite Martín, qui activès el protocol per no exposar cap alumne, però, segons indiquen en un comunicat, aquesta es va negar animant-les a fer-ho elles mateixes. "Va transmetre a l'Observatori que hem de serv valentes i fer-ho nosaltres", expliquen.

És per això que les alumnes demanen un canvi del protocol. Mentrestant, una comissió tècnica estudiarà els fets denunciats i prendran mesures si es demostra que són reals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.