Carnaval reforçant l'estimulació cognitiva de la gent gran

La residència cerdanyolenca CleceVitam Ceritania explica com aplicar les teràpies de reminiscència amb la gent gran

La celebració de Carnaval és una oportunitat per treballar l'estimulació cognitiva i les teràpies de reminiscència entre la gent gran. La residència cerdanyolenca, CleceVitam Ceritania explica que han aprofitat aquesta època festiva per aplicar aquestes tècniques de comunicació i estimulació. 

Teràpia de reminiscència

La memòria autobiogràfica afavoreix l’autoreconeixement de les persones usuàries, fomenta la sensació de gaudi i ajuda a combatre el deteriorament cognitiu en persones grans. "La teràpia de reminiscència és una tècnica de comunicació que CleceVitam potencia habitualment entre les persones residents pels beneficis que els aporta, ja que, a través de la conversa, fomenta l’evocació de records i els connecta amb el present", expliquen des de la residència.

En aquesta ocasió, les persones usuàries de la residència han recordat la festivitat de Carnaval i han parlat sobre quines eren les disfresses més típiques de la seva infància, quins vestits van cosir per disfressar els seus fills i filles, quins materials feien servir o com es vivia en aquells temps el Dimecres de Cendra o la Quaresma. Les persones residents al centre cerdanyolenc també han participat en un taller de màscares on han treballat, mitjançant diferents tècniques, la motricitat fina, a la vegada que la concentració, la creativitat, la imaginació i l’expressió.

“A CleceVitam Ceritania fem tallers de reminiscència per afavorir la conversa, i aprofitem dates importants, com poden ser les festes i les tradicions, per compartir vivències i records que traslladen a les persones usuàries del centre a moments vitals de la seva història personal i les ajuda a connectar amb qui són. Per a afavorir aquest fet utilitzem fotografies, notícies, objectes, cançons, pel·lícules o fins i tot olors i gustos, com a recurs per a poder buscar en els records moments i emocions de la seva vida”, declara Xènia Puig, directora del centre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.