El casal popular La Flama queda oficialment inaugurat

Diverses entitats de Cerdanyola han impulsat el casal d'ànima antifeixista, anticapitalista i feminista al carrer Escoles

Aquest diumenge 24 de setembre a les 14 h s'ha inaugurat el nou local 'Txiki' que acollirà les reunions del nou casal popular de Cerdanyola, La Flama. Aquest projecte ha estat impulsat per diverses entitats, entre elles Arran, Guanyem i la CUP

Els inicis del casal

Fa al voltant d'un any que la CUP i Arran van començar a pensar en el projecte, pensant en un espai on "els moviments populars anticapitalistes de la ciutat trobin un espai on socialitzar i poder fer les seves activitats al marge de la institució", segons Adrià Guimerà. Després d'uns mesos de teorització es va fer una primera assemblea oberta on van participar una seixantena de persones. Amb aquesta bona resposta ala iniciativa es va començar a buscar local, i al mes de juny es va llogar l'espai on va ser el videoclub Carrie, al carrer Escoles número 12.

Inauguració del nou casal popular La Flama. FOTO: Nora MO

Inauguració del nou casal popular La Flama. FOTO: Nora MO

La Flama és el tercer casal popular que neix a Cerdanyola, precedit per la Clau i el Buirac. "Som hereus d'aquesta tradició, de fet molta gent de l'assemblea hi havia participat", explica Guimerà. Com també s'havia fet amb els casals antecessors, per tal d'inaugurar La Flama s'ha tingut una comunicació propera amb el veïnat del carrer per evitar desavinences. De fet, ha estat el veïnat qui ha cedit aquest diumenge un punt d'electricitat a la plaça Frederica Montseny per a poder celebrar el dinar popular.

Un ADN antifeixista

"Som un moviment nítidament antifeixista", ha deixat clar Guimerà. Per això han lligat la inauguració amb un acte al matí en homenatge a Jon 'Txiki' Paredes, a més de dedicar el nom de la sala de reunions a l'antifeixista cerdanyolenc afusellat pel franquisme ara fa quaranta-vuit anys. De fet, ha estat el seu germà Diego Paredes qui ha inaugurat la sala.


Activitats del poble

Per començar l'activitat del casal se seguiran els programes d'activitats de les mateixes entitats impulsores, i de mica en mica s'aniran incorporant les propostes de tots els participants. "La idea és que sigui un espai on tots els ciutadans de Cerdanyola se sentin ben acollits", assegura la portaveu Gemma Brey. Les propostes seguiran una ideologia anticapitalistafeminista i antifeixista, en favor de la comunitat LGTBIQ+ i el moviment per l'habitatge digne. També es faran activitats lúdiques, per a infants, que seran al marge de les establertes per l'Ajuntament.

El local del nou casal La Flama. FOTO: Nora MO

El local del nou casal La Flama. FOTO: Nora MO

 

Brey ha afirmat que un dels objectius és demostrar que "els ciutadans som capaços d'impulsar coses si ens ajuntem". En aquesta línia, portaveus del casal han fet una crida a les entitats cerdanyolenques a "treballar plegats", tant aquelles que vulguin inscriure's com les que no.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.