Cerdanyola cooperarà amb la UAB i la Direcció General d'Igualtat per garantir els drets LGTBI

El Servei d’Atenció Integral de Cerdanyola del Vallès gestionarà els casos derivats des de la Universitat

La UAB i la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han signat un acord per col·laborar en l'atenció a les situacions de discriminació per orientació sexual o per identitat i expressió de gènere. Així, i a partir d'aquest acord, la UAB derivarà els casos detectats al Servei d'Atenció Integral de Cerdanyola del Vallès.

El conveni, signat per Margarita Arboix, rectora de la UAB, i Mireia Mata i Solsona, directora general d'Igualtat de la Generalitat, estableix que la UAB realitzarà "una primera atenció i valoració experta dels casos de discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere" que afectin qualsevol membre de la comunitat universitària.

La Universitat traslladarà les denúncies i queixes detectades al Servei d'Atenció Integral cerdanyolenc, que ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones d'aquest col·lectiu que pateixin qualsevol forma de discriminació o violència gràcies a un conveni entre la Direcció General d'Igualtat i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

A més, la Direcció General d'Igualtat valorarà "els casos rebuts per tal d'iniciar procediment administratiu sancionador d'acord amb la Llei 11/2014 del 10 d'octubre i la normativa administrativa aplicable o altres accions per combatre la discriminació".

La UAB i la Direcció General d'Igualtat es comprometen també a impulsar "espais de reflexió i anàlisi sobre la discriminació per orientació sexual o per identitat i expressió de gènere" i promoure o fer-se ressò de campanyes i accions per a la garantia dels drets LGBTI adreçades al conjunt de la comunitat universitària (alumnat, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis).

El SAI de Cerdanyola 

El Servei d'Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere de l'Ajuntament forma part de la Xarxa SAI de Catalunya impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que, al costat del mon local, desenvolupa serveis de proximitat que garanteixin i defensin els drets de les persones LGTBIQ arreu del territori.

Així, el SAI ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. També dóna resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.