Cerdanyola comença a definir un Pla Local Feminista

Les bases del Pla Local Feminista es treballaran amb participació ciutadana i a través de la Taula Feminista, una altra nova mesura

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat la posada en marxa de tres projectes de política feminista: la Taula Feminista, el Pla Local Feminista i el Distintiu d’Igualtat internacional. 

Per una banda, la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ ha creat una Taula Feminista. Es tracta d'un espai de treball intern, on hi participen professionals de totes les àrees i serveis del consistori. "L’objectiu és el de treballar per garantir que tota l’acció municipal tingui perspectiva de gènere, acordant unes línies de treball comunes i posant al centre les polítiques d’igualtat de gènere i les diversitats sexuals i de gènere", expliquen des del consistori. 

La Taula Feminista serà part del procés metodològic del disseny del Pla Local Feminista de Cerdanyola. Es tracta d'un document que encara ha de definir-se i que pretèn ser "un conjunt integrat i sistemàtic de polítiques públiques i mesures que possibilitin la promoció de la igualtat de gènere i les diversitats sexuals i de gènere". La Diputació de Barcelona ha donat un recurs tècnic a la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, mitjançant la consultora Fundació SURT, per dissenyar i desenvolupar l’estratègia metodològica per a fer realitat aquest Pla Local Feminista. Aquest procés tindrà una durada d’entre 9 mesos i un any i es treballarà de la mà del Consell Municipal de Polítiques de Dones, "ja que un dels principis rectors del pla és la participació ciutadana".

Segell d'igualtat

En tercer lloc, l’Ajuntament ha contractat a l’associació Forgender Seal, que acompanyarà el consistori per elaborar una autodiagnosi d’igualtat de gènere, elaborar un Pla de compromís del govern municipal i finalment l’acompanyament en l’atorgament del distintiu Distintiu a favor de la Igualtat de Gènere, Norma SG City 50-50.

Forgender Seal és una entitat que atorga una certificació d’igualtat d’àmbit internacional, amb la qual ja compten els ajuntaments de municipis com Gavà, Montmeló, Castelldefels, Vic, Manacor, L'Hospitalet de Llobregat, entre altres. També atorguen segells de qualitat social, gènere i dievrsitat de a centre educatius. 

Segons exposa Glòria M. Urbano, Regidora de Feminisme i LGTBIQ+, “amb aquestes polítiques apostem per la transversalitat feminista a l’Ajuntament i esperem seguir avançant i millorant les polítiques públiques a nivell de gènere, igualtat i no discriminació LGTBIQ+”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.