Cerdanyola lluita contra el càncer de mama amb activitats, sorpreses i diversió

La ciutat s'ha sumat a la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i ha ofert exhibicions, tallers, un 'brau mecànic' i una visita galàctica

El dissabte 19 d'octubre, la plaça de l'Abat Oliba de Cerdanyola ha despertat tenyida de rosa. La Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Cerdanyola del Vallès ha organitzat un seguit d'activitats per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i en les quals els veïns i veïnes de la ciutat han pogut gaudir-ne i participar en la causa. 

L'ambient començava a animar-se a les 11 h amb l'exhibició de Pilates Fusió de la sala Respira. Els espectadors han mirat embadalits l'espectacle, que es realitzava amb cançons de ritme malenconiós, i que succeïa amb animacions de confeti i de fum rosat. 

 

Seguidament, i per a sorpresa dels nens i nenes, han aparegut a la plaça de l'Abat Oliba els personatges de la famosa pel·lícula de ciència-ficció 'La Guerra de les galàxies'. La princesa Leia anava vestida, en aquesta ocasió especial, de color rosa. Aquesta sorpresa galàctica ha estat el més destacat del dia.  

Ja les 12 h, els organitzadors Dojo-Gaman i el grup d'arts marcials Nihon TaiJitsu ha realitzat una demostració d'aquesta disciplina col·locant-se els cinturons del color representatiu del càncer de mama. El grup ha afirmat: "avui, el més important no és el que farem, sinó el què representem".També hi han participat els grups Aikido, Brazilian, Jiu-Jitsu i Karate Kyoushinkai. 

 

El "Brau mecànic" ha estat, sens dubte, l'activitat protagonista pels nens i nenes de la ciutat. La guanyadora en la categoria individual ha estat Ainara Morte, aguantant 59 segons a sobre el toro. En la categoria de parelles, els guanyadors han estat Ulises bernal i Alejandro Bernal, amb un temps d'1 minut i 12 segons.

No obstant això, l'espectacle de pallassos de "Caulababa" també ha arreplegat una gran quantitat de mirades curioses i, mentrestant, s'anava formant una llarga cua en el Pintacares de Bellyart. 

Miriam Pavés, presidenta de la Junta Local de l’AECC a Cerdanyola del Vallès, ha destacat la "gran afluència de gent i la bona resposta dels ciutadans" durant la celebració d'aquest dia. La presidenta afirma que s'han aconseguit recaptar més de 3.000 € que es destinaran a l'AECC per la investigació del Càncer de Mama.

Finalment, a les 19.30 h s'ha llegit el Manifest i s'ha acomiadat la jornada agraint a l'Associació i a la ciutadania d'haver participat. "Des del Servei de Promoció de la Salut, tenim present que una de les coses més importants és la prevenció de la malaltia i sabem que en un dia com aquest hi haurà nou diagnòstics. El càncer, com més aviat es detecta, millor per a la seva cura".

Seguidament ha parlat Ana Suárez, secretaria de l'AECC, va ser afectada directament per la malaltia en el seu passat i ha explicat la seva pròpia experiència al públic: "El càncer és una malaltia molt psicològica, i el suport és bàsic. És important que sapigueu que existim, i que potser el nostre sofriment pot servir per ajudar al vostre".   

Miriam Pavés ha donat les gràcies a totes les entitats que s'hi han implicat de manera altruista: la sala Respira, l’Ajuntament, Dojo-Gaman, La rebel Spanish, Bases Star Wars, 501ST, la Senda, Batúcamela, Bellyart, Mag Igor, Caulababa, Estudi Miriam Castillo, Capitán Berenjena, Marlics Events, Planchando Huevos i la Floristeria Dakora.