Cerdanyola participa en la 6a Trobada de la Xarxa Feixisme Mai Més

A la trobada a Sant Fruitós de Bages hi van assistir l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el regidor de Memòria, Patrimoni i Arxiu Històric, Óscar Pons

Cerdanyola del Vallès ha estat convidada a la 6a Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més d'aquest dijous 4 de novembre a Sant Fruitós del Bages. Es tracta d'un projecte a càrrec de l'Amical de Mauthausen i altres camps de concentració que treballa amb ajuntaments, associacions i centres educatius de cada municipi, per recuperar i defensar la memòria de la deportació republicana, els valors republicans i sensibilitzar i educar contra el feixisme.

Des del 2015, la Xarxa organitza una trobada anual amb els municipis que hi formen part per crear un espai de debat, reflexió i intercanvi d'experiències sobre les polítiques públiques de memòria i el paper dels ajuntaments en el seu desenvolupament. Cerdanyola encara no és participant però hi formarà part aviat, per a "recuperar els valors democràtics davant del creixement de l'extrema dreta, de la intolerància, la desigualtat i la discriminació a tot Europa i a la resta del món", diu el consistori.

La 6a trobada de la xarxa antifeixisme

A la trobada d'aquest dijous van presentar les seves experiències els municipis de Caldes de Montbui, Sant Fruitós del Bages i Lleida. També es va fer la ponència Concurs Nacional de la Resistència i la Deportació a França a càrrec de Charles-Jacques Martinetti, del Ministeri Francès d'Educació Nacional, Joventut i Esport.

La jornada va finalitzar amb la visita de les persones assistents al Museu de Sant Fruitós on es troba l'exposició sobre els deportats de la localitat a Mauthausen, realitzada per l'alumnat de l'institut del municipi que va viatjar al camp d'extermini.

L'alcalde, Carlos Cordón, ha destacat "la importància de formar part de la Xarxa Mai Més, per recuperar la memòria dels deportats en general i dels que eren de Cerdanyola en particular". Cal recordar que des del Museu d'Història de Cerdanyola es treballa en la recuperació de la memòria de tres persones de Cerdanyola que van ser deportades als camps d'extermini nazi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.