Cerdanyola reivindicarà el final de les violències masclistes amb activitats virtuals pel 25N

La primera activitat es farà el 19 de novembre

Cerdanyola del Vallès seguirà mobilitzant-se contra les violències masclistes, tot i que de forma virtual, amb un seguit d'activitats en el marc del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, que es commemora el 25 de novembre. Aquest dijous s'ha presentat el programa d'activitats que inclou teatre, xerrades, jornades de formació i la projecció d'una pel·lícula, entre altres.

 

Activitats virtuals diverses

La commemoració reivindicativa del 25N començarà el 19 de novembre amb una xerrada organitzada pel Banc del Temps de Cerdanyola. La psicoterapeuta transpersonal, Àngels Hernández i Galera, parlarà sobre "La guerra dels sexes".

El 25 de novembre a les 19 h, es llegirà de forma virtual el manifest contra les violències masclistes. Ho faran jugadores del Club Handbol Cerdanyola amb motiu dels plans d'igualtat i abordatge de les violències masclistes que ha elaborat el club cerdanyolenc. Tot seguit s'emetirà l'actuació teatral de Pamela Palenciano titulada 'No solo duelen los golpes'.

El dijous 26 de novembre es farà una jornada de formació per a professionals i entitats sota el títol " Fem visible allò invisible. La violència masclista envers les dones amb diversitat funcional.

El mateix dijous, es faran dues activitats més. Primer, una xerrada sobre ciberviolències organitzada pel Safareig i el Grup de Dones Feministes de Cerdanyola i tot seguit, s'emetrà la pel·lícula 'Papicha, sueños de libertad' amb l'organització del Cineclub Xiscnèfils.

A més, durant diferents dies es podrà accedir a la campanya virtual 'Gaudim de l'amor' en la qual es desmuntaran mites de l'amor romàntic. També es podrà seguir el cicle de lectures de relats de dones de Cerdanyola sota el títol 'Història per dir prou a la violència'. L'activitat està organitzada per la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada i es podrà seguir a través de les seves xarxes socials.

 

Implicar la ciutadania

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano, han coincidit en destacar que un dels objectius de les activitats del 25N és implicar la ciutadania en la lluita contra la violència masclista. "La lluita contra aquest tipus de violències ha de ser diaria", ha dit la Urbano durant la roda de premsa de presentació.

Cordón, per la seva banda, ha remarcat la importància del paper de les institucions: "Com a institució pública, hem de reconèixer que la violència masclista segueix present i que, a més, s'ha traslladat als discursos polítics".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.