Cerdanyola rebrà 507.075 € de l'AMB per a projectes dirigits a pal·liar la crisi de la Covid-19

L'AMB ha aprovat un pla per finançar projectes locals destinats a reduir els efectes de la crisi de la Covid-19

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat per unanimitat l'ApropAMB, el Pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis. Aquest pla facilita un fons econòmic als municipis de l'AMB per finançar projectes destinats a reduir els efectes de la crisi de la Covid-19. Cerdanyola del Vallès rebrà 507.075 euros per finançar els projectes que l'Ajuntament ha presentat.

 

Finançar projectes locals

El pla ApropAMB té assignat un fons total específic de 16,6 milions d'euros, que prové del reajustament del Pla d'inversions de l'AMB. "Pretén donar el màxim suport a les iniciatives municipals encaminades a superar els efectes de la greu crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19", destaca l'AMB en un comunicat. Per tant, es tracta d'un pla per finançar els projectes presentats pels ajuntaments metropolitans que se centrin en la recuperació del teixit social i del teixit econòmic.

A l'hora de repartir els recursos entre els municipis metropolitans, l'AMB garanteix un import fix de 30.000 € per a cada ajuntament, mentre que la part variable de les assignacions per municipi s'ha calculat aplicant una fórmula de distribució econòmica, d'acord amb l'índex d'atur ponderat per població, així com la renda familiar disponible bruta per habitant. L'AMB finançarà el 100% de tots els projectes presentats. Així, Cerdanyola rebrà un total de 507.075 euros.

El pla aprovat pel Consell Metropolità inclou diverses actuacions específiques i està dividit en tres grans programes. 
 

 

Xarxa de reforç de les polítiques socials: "El seu objectiu és facilitar la distribució d'aliments i de productes sanitaris per a les persones més vulnerables" assenyalen des de l'AMB. També preveu projectes de suport per a la cura de persones dependents i discapacitades i projectes que busquin reduir el consum d'energia i aigua, així com la generació de residus, en entorns familiars especialment vulnerables.

Reforç educatiu, digital i inclusiu: Aquest programa dona suport als projectes destinats a la millora de les activitats educatives, extraescolars, l'esport i el lleure infantil i juvenil. Preveu accions com beques i ajuts i finançarà projectes que pretenguin posar fi a la bretxa digital.

Suport a les xarxes d'activitat econòmica dels municipis: El programa preveu ajuts per a la modernització i la protecció sanitària del petit comerç, els serveis de proximitat, la restauració i el turisme. Finançarà projectes d'impuls a l'emprenedoria i el talent femení i donarà suport a projectes per al manteniment de llocs de treball de microempreses, pimes, autònoms i organitzacions d'economia social i solidària o d'economia verda.