A Cerdanyola hi viuen persones de 77 països diferents

Els cerdanyolencs vinguts d'altres països representen el 10% de la població

Cerdanyola del Vallès acull persones originàries de 77 països diferents. Segons dades de l'Idescat i el Padró, hi ha més de setanta nacionalitats presents entre el veïnat de la ciutat. Els països des d'on més persones han arribat a Cerdanyola són la Xina, el Marroc, Itàlia, Romania i Colòmbia.

La població estrangera representa el 10% dels habitants de Cerdanyola, amb 8.005 persones nascudes fora d'Espanya.

Canvis en la població estrangera

En els últims deu anys s'han viscut canvis en la població d'origen estranger a la ciutat. L'any 2010, la població romanesa encapçalava la llista de nacionalitats presents a Cerdanyola, però en una dècada ha disminuït en unes 200 persones. També destaca com ha disminuït la població originària de Colòmbia, Equador, Polònia, Uruguai, Bolívia, Mèxic o Alemanya.

Entre la població cerdanyolenca es poden arribar a parlar més de 45 llengües

Aquest fenomen pot tenir diverses causes: per una banda, la població nouvinguda podria haver abandonat la ciutat, o també pot haver completat el tràmit per adquirir la nacionalitat espanyola. En aquest cas, a Espanya es requereix un mínim de 10 anys de residència legal per a la majoria de nacionalitats, excepte per a bona part dels països de Sud-amèrica, Portugal, Andorra, Guinea Equatorial i persones d'origen sefardita (en aquests casos se'n demanen dos anys). A més a més, les persones que han arribat com a refugiades, poden sol·licitar la nacionalitat després de cinc anys de residència.

En canvi, ha augmentat el nombre de persones vingudes de la Xina -en 10 anys ha passat de 250 a 700 persones xineses-, Veneçuela, Hondures i Pakistan.

La diversitat de nacionalitats també es veu reflectida en la quantitat de llengües amb presència a Cerdanyola. Entre la població cerdanyolenca es poden arribar a parlar més de 45 llengües. La xifra augmentaria si es confirmés el lloc exacte d'on provenen els cerdanyolencs estrangers, ja que en països com Bolívia, índia, Itàlia o Rússia, entre altres, hi ha nombroses llengües oficials de caràcter regional, com a l'Estat Espanyol ho són el català, l'aranès, el gallec o l'eusquera. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.