Clam en contra del Quart Cinturó: "Qui estima el Vallès, no el destrueix"

El projecte del Quart Cinturó és un dels acords entre ERC i el PSC en el marc dels pressupostos de la Generalitat

Sabadell va viure el diumenge 26 de febrer una gran manifestació per rebutjar el projecte del Quart Cinturó (B-40). La marxa va comptar amb manifestants provinents de diversos pobles dels dos Vallesos i també d'una quinzena de tractors. Els contraris al projecte van fer proclames com 'Qui estima el Vallès, no el destrueix' o 'Aragonès, no ens toquis el Vallès'. Els organitzadors calculen que la protesta va reunir més de 4.000 persones.

La protesta, organitzada per la plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC), va arrencar a la plaça de la Creu Alta a les 12 h i va finalitzar a la plaça de l'Àngel. El portaveu de la plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC), Toni Altaió, va defensar, en declaracions als mitjans, que la manifestació d'aquest diumenge és una "demostració que no hi ha consens" en aquesta infraestructura "tal com algunes formacions diuen". Altaió va dir que aquesta infraestructura suposa un "greu atac als espais agroforestals" i "contribuiria de forma molt negativa a un increment de la pèrdua de la diversitat". A més, denuncia, també "contribuiria a fragmentar els espais agronaturals amb una pèrdua de la connectivitat i a empitjorar la salut atmosfèrica de l'entorn".

La plataforma també va elaborar un manifest de rebuig al qual ja s'hi ha sumat més d'un miler de persones i col·lectius del territori. El text denuncia "la manca de propostes reals en mobilitat sostenible" i la "poca coherència amb la situació d'emergència climàtica actual". El text demana la no validació dels pressupostos, l'abandonament de les construccions ja iniciades i la inversió en infraestructures ferroviàries per connectar el Vallès. Membres d'ERC de Terrassa i Sabadell i representants de la CUP i En Comú Podem al Parlament van participar en la marxa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.