CleceVitam Ceritania organitza una activitat de teràpia amb gossos

La teràpia assistida amb gossos estimula les habilitats socials i d'interacció i millora l'autoestima dels participants

Amb motiu del Dia Mundial del Gos, la residència cerdanyolenca CleceVitam Ceritania col·labora amb l'entitat Interdog per a realitzar una activitat grupal de teràpia assistida amb gossos. L'acció ha tingut una durada de dues hores i s'ha fet amb grups reduïts. L’objectiu ha estat fomentar el benestar físic i emocional de les persones residents.

Els beneficis de la teràpia amb gossos

El contacte amb animals té efectes molt positius, tant físics com cognitius. Les persones residents han pogut potenciar la seva motricitat alhora que han estimulat les seves habilitats socials, d’interacció i la capacitat d’atenció. A més, aquest tipus de teràpies milloren l’autoestima i l’estat psicològic de l’usuari o usuària, ajudant-los a expressar les emocions de manera més oberta.

CleceVitam Ceritania en una teràpia amb gossos. FOTO: Cedida

CleceVitam Ceritania en una teràpia amb gossos. FOTO: Cedida


La directora de CleceVitam Ceritania, Xènia Puig, ha explicat que el motiu d'aquesta activitat “és donar una oportunitat a les persones grans de connectar tant entre elles com amb els animals, augmentant la seva sensació de benestar”. Ho corrobora Carmen Gamito, usuària de la residència de CleceVitam: “La teràpia amb gossos m’ha ajudat a relaxar-me. Crec que els gossos aporten pau i alegria per sí mateixos, sempre saben treure’t un somriure”.

De fet, com afirma Amal Salem, directora d’Interadog, “hi ha una bona preparació al darrere de cada sessió de teràpia, perquè els gossos que hi participen, com la Nora o la Maya, compleixen amb les característiques per fer Intervencions Assistides amb Animals (IAA) i tenen un impacte molt positiu en persones grans”.

A banda, també comenta que “tot i que identifiquem els gossos dins de la vida familiar de moltes persones, cada cop més, tenen un paper molt important en l’àmbit terapèutic i sanitari, per tots els beneficis que podem veure en sessions com la d’avui”.

CleceVitam Ceritania en una teràpia amb gossos. FOTO: Cedida

CleceVitam Ceritania en una teràpia amb gossos. FOTO: Cedida


CleceVitam Ceritania, amb dinàmiques com aquesta, fomenta l’envelliment actiu i el benestar emocional dels i les residents, millorant la seva qualitat de vida, a través de noves activitats que s’incorporen al seu dia a dia.

Sobre CleceVitam

CleceVitam és una línia de negoci de Clece que té com a objectiu gestionar residències de caràcter privat. CleceVitam treballa amb el compromís de preservar la dignitat de les persones, oferir una atenció totalment personalitzada, potenciar l'envelliment actiu i el sentiment de comunitat amb les persones i l'entorn.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.