Comencen les activitats per conscienciar contra les violències masclistes a la ciutat

Les activitats s'allargaran fins al 25 de novembre

El 25 de novembre es comemmorarà el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, però a Cerdanyola del Vallès ja han començat les activitats per conscienciar sobre aquesta problemàtica social. 

L'Ajuntament de la ciutat ha preparat una quinzena d'activitats amb la coordinació de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i la col·laboració amb espais i entitats locals. 

Consulta el programa d'activitats.

Cadires reivindicatives

Les cadires tornaran a ser l’emblema el 25 de novembre, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. L’Acte Central contempla una cadira per cada dona assassinada per violència masclista aquest any a Espanya. Aquest acte, que es durà a terme el divendres 25 de novembre al matí i a la plaça Francesc Layret, també inclourà la lectura del Manifest del 25N, la interpretació de la cançó Una Puerta violeta de Rozalén per part de l’Escola Municipal de Música Aulos i una performance per reflexionar sobre les violències masclistes a càrrec de l’alumnat de l’Institut Banús. La matinal finalitzarà amb la confecció d’un Mural participatiu amb el motiu ‘la violència de gènere és transversal’ i confeccionat amb petites pancartes on s’exposaran situacions viscudes o observades sobre la violència de gènere.

El divendres a la tarda, Cerdanyola Educació Feminista, organitzarà l’acció tèxtil reivindicativa Ens volem vives i també una Concentració Feminista contra les violències masclistes.

Aquestes activitats i la resta que recull el programa amb motiu del 25N, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, tenen com a finalitat visibilitzar la problemàtica de violència masclista que pateix la societat. El programa d’enguany ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats: Associació de Drets Sexuals i Reproductius, ASSIR Cerdanyola-Ripollet, El Safareig, Institut de Desigualtats, Dones per la Igualtat, Cineclub Xiscnèfils i Cerdanyola Educació Feminista. També han col·laborat diferents serveis de l’Ajuntament posant l’èmfasi en el treball transversal que s’està realitzant des de la institució per un bon abordatge de les violències masclistes.

Jornada de formació

Com bé sent habitual en els darrers anys, s’ha organitzat amb motiu del 25N una jornada de formació adreçada a les persones professionals i entitats. Enguany, es durà a terme el dijous 24 de novembre i se centrarà en com afecten les modificacions de la llei al rol dels i les professionals de l’àmbit. A la jornada també s’abordaran estratègies per a la detecció i l’atenció de les violències masclistes.

Les ponències aniran a càrrec de la directora i jurista del Servei d’Intervenció Especialitzada del Vallès Occidental, Natalia Salermo i Marta Carrillo, respectivament. La participació a la jornada de formació és gratuïta, només cal inscriure’s prèviament.

Més activitats

El programa d’enguany s'ha obert el dijous 17 de novembre amb la projecció del documental i col·loqui posterior Defensores de Drets Sexuals i Reproductius. Aquest divendres 18, els mercats municipals seran l’escenari de l’espectacle itinerant Obre els ulls.

La setmana vinent continuaran les activitats amb diferents propostes; el dimarts 22 de novembre tindrà lloc l’actuació del Grup de Teatre de Dones per la Igualtat Microrrelatos i al Casal de Joves es crearan dimarts i dimecres Missatges enllaunats amb frases contra les violències masclistes. El dimecres 23 es durà a terme la representació teatral Inèrcia que inclourà un col·loqui i al Museu d’Art de Cerdanyola es projectarà la pel·lícula Sólo una vez. En dijous 24 de novembre i en el marc de les sessions de cinefòrum de la Tardor És Gran es podrà veure la pel·lícula Oriente es oriente. També la sessió de Xiscnèfils se sumarà al 25N amb la projecció del film en versió original i subtitulada Una jovent prometedora. El mateix dijous, el Casal de Joves oferirà l’activitat Domassos reivindicatius.

A la biblioteca central es podrà visitar fins al 15 de desembre l’exposició Trencant Fronteres Internes que recull testimonis de temporeres de Lleida sobre les injustícies i l’explotació que pateixen. En el marc d’aquesta exposició, el dimarts 13 de desembre, es realitzarà una xerrada sobre l’exposició amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.