L'ecologisme, motor dels projectes guanyadors del Concurs d'Idees Innovadores

Alumnes dels instituts Gorgs, Banús i Forat del Vent han estat els guanyadors del Concurs d'Idees Innovadores per a Joves

Un any més, la sostenibilitat i la recerca de noves formes de reaprofitar els recursos existents han centrat els projectes guanyadors del Concurs d'Idees Innovadores per a Joves de Cerdanyola del Vallès. Aquest 18 de juny s'han entregat els premis entre els estudiants de diferents instituts de la ciutat a la masia Can Serraparera, seu del servei de Promoció Econòmica. 

1r premi Batxillerat: Roba reciclada al comerç local

El 1r premi de Batxillerat ha estat per al projecte Recycled Boss, fet per tres alumnes de l'IES Forat del Vent, Martina Romero, Luciano Buccio i Sofia Sánchez. La iniciativa planteja una cadena de botigues de marca de roba urbana repartides per Cerdanyola, que neix amb la missió de conscienciar sobre la importància del reciclatge, dissenyant, fabricant i venent roba i complements, fets amb material reciclat com: televisors, plàstic, bosses, llaunes d'alumini, etc. L'objectiu és donar una segona vida a tots aquells materials que sense reciclar poden ser perjudicials per al medi ambient.

Entrega de premis del Concurs d'Idees Innovadores per a Joves. FOTO: Mónica GM

Entrega de premis del Concurs d'Idees Innovadores per a Joves. FOTO: Mónica GM

 

1r premi 3r i 4t d'ESO: Reaprofitar les fulles caigudes

El màxim guardó de la categoria 3r i 4t d'ESO ha estat per a Paula Mellado, Gema Burillo i Lucia Aparicio, estudiants de l'institut Gorgs. El seu projecte porta el nom de CAMPECOLÒGIC i proposa en un sistema de recollida de les fulles que cauen dels arbres i les plantes, i transformar-les en un compost ecològic que s'utilitzarà per crear zones verdes a la ciutat de manera sostenible. El projecte vol aprofitar els recursos naturals locals utilitzant l'energia solar, per donar ocupació a persones sense feina del municipi i  contribuir a la millorar del medi ambient i a que la ciutat sigui més neta i més sostenible. 

2n premi Batxillerat: generar feina a empreses locals

El projecte Calista ha estat el guanyador del segon premi de la modalitat Batxillerat. Pensat per Adrián Nicolàs Pico i Ivan Budi, de l'Institut Gorgs, es tracta d'una plataforma web especialitzada, que fa d'intermediari entre els joves que tenen l'edat mínima per treballar connectant-los amb famílies i negocis locals, respectant els drets i deures de les persones treballadores per aconseguir treball digne i creixement econòmic.

Guanyadors del 2n premi de 3r i 4t d'ESO amb el regidor David González. FOTO: Mónica GM

Guanyadors del 2n premi de 3r i 4t d'ESO amb el regidor David González. FOTO: Mónica GM

 

2n premi 3r i 4t d'ESO: suport amb persones amb discapacitat visual i auditiva

Tres alumnes de l'Institut Banús ha rebut el segon premi pel seu projecte per millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat auditiva i visual. Guillem Acosta, Yeray Martínez i Laia López han ideat una aplicació amb un assistent digital que ajuda a les persones amb discapacitat auditiva i visual, a guiar-se a través de la ciutat, a localitzar-se en cas de pèrdua i amb sistema d'avís davant dels senyals de tràfic, com per exemple els semàfors. Tot i no rebre premi, també hi han participat alumnes del Col·legi Montserrat. 

 

Futur i present del talent local

L'acte d'entrega dels premis ha comptat amb la presència dels alumnes premiats, representants dels instituts, que també han rebut un reconeixement, i representants de les institucions i entitats impulsores del programa. 

En el seu discurs, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha destacat el "talent que hi ha a la ciutat" referint-se als projectes creats per l'alumnat cerdanyolenc. Cordón també ha dit als guanyadors que "són el futur i el present que pot millorar la societat", i ha assegurat que són uns privilegiats de comptar amb les "oportunitats que ofereix Cerdanyola" fent referència al projecte Cerdanyola Ciutat del Coneixement.

Per la seva banda, el regidor d'Educació, David González, ha posat en valor la importància del programa d'Idees Innovadores perquè posa el focus en "els joves i la seva actitud emprenedora". També hi ha participat la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, ha destacat el caràcter innovador dels projectes i la il·lusió que han posat els alumnes.

L'acte també ha comptat amb la participació d'Aurora Redondo, gerent de FR i representant de Cerdanyola Empresarial, qui ha dit als joves cerdanyolencs que l'actitud serà el seu "tresor": "L'actitud del treball en equip i l'esforç multiplica el coneixement". També hi ha participat Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerç i Serveis ha assenyalat la necessitat d'innovació i ha reiterat importància del comerç local posant com a exemple alguns dels projectes guanyadors, que se centren en iniciatives de negoci sostenibles a botigues locals.  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.