
Encara que la pluja va fer cancel·lar la celebració del diumenge 18 de novembre, l'Aplec de Sant Iscle de Cerdanyola del Vallès es resisteix. Feia fred i el terra no estava en les millors condicions però, els caminants no s'han aturat pas. Sota el temps de la tardor, les famílies i la canalla han passejat fins a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. A més, han pogut entrar a l'església de Santa Maria que es troba en restauració.
"Ha sigut tot un èxit"
"Portàvem setmanes intentant esbrinar com apropar a la joventut a les caminades amb a les famílies" explica Ramon Rodríguez, membre del CEM Cerdanyola. El mal temps ha provocat la baixa d'alguns inscrits a l'Aplec però a última hora, molta gent s'ha apuntat al punt de sortida, la caseta d'informació del Parc de la Riera, fins a arribar a quasi 300 passejants. "La meitat eren nens i nenes" exclama content Rodríguez veient que l'objectiu s'ha complert.
Han tingut l'oportunitat de jugar a jocs clàssics de la infantesa dels temps dels pares, els quals menjaven butifarres i bevien vi, asseguts al dinar de germanor. Jugaven a les bitlles, a llençar ferradures, a la corda i a les granotes i tothom ha guadit d'una jornada de natura als camps de les Feixes.

Per a totes les famílies
A les 12.00 h, ha tingut lloc la missa i el repartiment de pans beneïts. Després dels actes religiosos, l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola i la Cobla de Sabadell ha fet una ballada de sardanes convidant a la gent a gaudir de la dansa catalana.

El CEM Cerdanyola, amb la col·laboració dels serveis de Patrimoni i Medi Ambient de l'Ajuntament, havien dissenyat dos circuits alternatius a la pista de terra del camí de Can Catà que accedia fins a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes.
Tots dos recorreguts, el de 2,5 km i el de 6 km, eren assequibles i permetien gaudir d'un espai natural amb sorpreses però, la pluja ha format una riera pel camí de 2,5 km i només uns pocs valents s'han animat a fer el recorregut curt. Les famílies i la canalla han optat pel camí més llarg que pujava pel turó de la Joana i passava pel Cementiri Nord.
"En el recorregut llarg, vam triar expressament per on passar. Amb un camí senzill i sense cap dificultat per la família i la canalla, els hem fet caminar pels llocs més bonics i més emocionats per veure i viure la vegetació" explica satisfet el membre del CEM. El bosc estava esplèndid i molts portaven els cistells per agafar els bolets que creixien a la voreta dels arbres.
Segons explica Ramon Rodríguez: "un centenar de persones han preguntat quan tornarem a fer aquesta mena d'activitats". Amb l'excusa d'un Sant Iscle més, han "obert les portes" a organitzar més activitats lúdiques familiars amb caminades curtes per conèixer la natura.
El sol anava marxant cap a les 17.00 h i tothom anava deixant enrere el camp de les Feixes per tornar a casa però l'any que ve, us esperen noves activitats i noves experiències que viure entre l'Aplec i la vegetació.
MIRA LES FOTOS DE L'APLEC DE SANT ISCLE 2018