Els cerdanyolencs surten massivament al carrer en defensa dels drets del poble català

Entre 8.000 i 10.000 cerdanyolencs es van concentrar sense produir cap incident

 

 

"Mai havia vist tanta gent als carrers de Cerdanyola". En aquest sentit es van manifestar diferents assistents a la concentració que va tenir lloc, el passat 3 d'octubre, a Cerdanyola del Vallès.

 

L'objectiu, defensar la democràcia, els drets del poble català i rebutjar la violència policial que van exercir els cossos de policia de l'Estat durant el referèndum d'autodeterminació de diumenge, 1 d'octubre. 

 

Així doncs, entre 8.000 i 10.000 persones es van ajuntar a la plaça de l'Abat Oliba i els seus voltants i van baixar fins l'avinguda de Catalunya i l'avinguda de la Primavera. 

 

A aquella mateixa hora, la convocatòria oficial era a les capitals de comarca, Sabadell o Terrassa. No obstant això, a les sis de la tarda, molts cerdanyolencs es van quedar a la ciutat per denunciar la situació que s'està vivint al país en aquests darrers dies. D'altres, es van desplaçar fins a Barcelona per donar-hi el seu suport.

 

Durant la concentració es van sentir els càntics de "els carrers seran sempre nostres", "hem votat", "pau i civisme" i es va fer un minut de silenci aixecant les mans enlaire, en símbol de no violència i pau. La tarda va acabar amb aplaudiments cap al cos de Bombers i als Mossos d'Esquadra. 

 

 

Pel matí, cerdanyolencs i ripolletencs van tallar l'autopista C-58, en la jornada de vaga convocada pel mateix dia.

 
 
Cerdanyolencs aglutinats a la plaça de l'Abat Oliba
Cerdanyolencs aglutinats a la plaça de l'Abat Oliba | Pere Esquerda