Els Ferrocarrils ofereixen les dades en temps real de posicionament i ocupació dels trens

La consulta de dades es pot fer a través de Google Maps i de l'app RACC CityTrips

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fan un pas endavant, i és que han començat a oferir les dades en temps real de posicionament de trens, ocupació, línies, horaris i alertes de servei a través de Google Maps i de l'app RACC CityTrips. Amb això, l'objectiu de l'empresa catalana és convertir-se una empresa de mobilitat, "accessible per a tothom i interoperable amb altres empreses i serveis de mobilitat dins d'un entorn digital".

Així ho explicava la presidenta de FGC, Marta Subirà, en un comunicat de l'empresa: "Els principals beneficis de disposar d'una plataforma de dades obertes amb un conjunt de dades publicades són afavorir la interoperabilitat entre operadors i ens públics, estimular la innovació i la generació de riquesa així com la transparència i la informació als ciutadans".

A més, Subirà ha assenyalat la importància d'afavorir la mobilitat de les persones "facilitant la planificació dels seus desplaçaments amb un mitjà de transport sostenible com és el tren així com la intermodalitat amb altres modes de transport". Aquesta iniciativa se suma a altres regions com Singapur, San Diego, Boston o Washington en els quals també s'ofereix el posicionament i ocupació dels seus trens.

Amb tot, la consulta d'aquestes dades és possible a la creació d'un portal de dades obertes, que facilita a tercers la consulta i la reutilització de dades públiques per a promoure la transparència i la compartició de dades de mobilitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.