L'emergència per sequera i l'augment del PIB centren la setmana a Cerdanyola

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

Aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès destaca l'entrada en fase d'ermergència per sequera al municipi i tota una sèrie de restriccions que s'hauran de complir. A més, el Producte Interior Brut de Cerdanyola ha augmentat. L'alcalde Carlos Cordón comença a partir del 8 de febrer les visites als barris de la ciutat. Després d'anunciar-se que la Zona de Baixes Emissions serà efectiva a partir de l'1 de juliol, entra en funcionament una electrolinera a la ciutat. En cultura, Cerdanyola rebrà el cantant dominicà Henry Mendez per Carnaval. 

Fase d'emergència per sequera

La Comissió Interdepartamental de Sequera convocada pel Govern de la Generalitat ha decretat aquest dijous 1 de febrer l’emergència al sistema Ter-Llobregat, al qual forma part Cerdanyola del Vallès. Els embassaments d’aquest àmbit han caigut per primera vegada per sota dels 100 hm3, el llindar marcat per declarar la primera fase d'emergència segons el Pla Especial de Sequera. Consulta les restriccions al respecte. 

La sequera a Collserola. FOTO: Bernat Millet

La sequera a Collserola. FOTO: Bernat Millet

Cerdanyola augmenta el seu PIB

El Producte Interior Brut per habitant (PIB per habitant) de Cerdanyola es va situar en 37.100 euros l'any 2021, segons l'informe publicat per l'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquesta xifra representa un 8,5 % més respecte l'any 2020, any en què va arribar la pandèmia. Són xiefres que, a més, superen els números del 2019, any previ a la pandèmia, amb una variació de +2,2 %.

L'alcalde visitarà els barris de la ciutat

L'Ajuntament ha posat en marxa el projecte ‘L’alcalde al teu barri’, una acció que pretén ser un canal més de comunicació amb l’objectiu d’acostar-se als diferents barris de la ciutat per conèixer les inquietuds i necessitats de la ciutadania. El primer barri serà Banús-Bonasort, i la idea és fes trobades informals, visites i reunions programades amb aquells veïns i veïnes, entitats i/o empreses del barri que ho hagin sol·licitat prèviament a través del formulari web o trucant al 617 69 78 22 (en horari de 9 a 14 h).

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. FOTO: Ale Gómez

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. FOTO: Ale Gómez

Nova electrolinera pública a Cerdanyola

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), juntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola ha presentat aquest dijous 1 de febrer la nova electrolinera de recàrrega ràpida pública que s'ha instal·lat a la ciutat. Es tracta del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics d'aquest pla d'expansió metropolità ubicat a l'àmbit territorial del Vallès.

El cantant de 'Rayos de Sol' actuarà a la ciutat

L'artista de reggaeton dominicà Henry Méndez serà l'actuació estrella del Carnaval de Cerdanyola d'aquest 2024. El cantant dominicà, conegut per temes com El TiburónRayos de SolMi Reina o Tan Bonita, actuarà al parc del Turonet el dissabte 10 de febrer a partir de les 18.30 h, un cop acabi la rua de Carnaval pels carrers de la ciutat.  

Henry Méndez. FOTO: Cedida

Henry Méndez. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.