En marxa el projecte de la Fira Orienta per ajudar els joves estudiants a pensar en el futur

La Fira Orienta tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba

Els estudiants de Secundària de Cerdanyola del Vallès comencen, un any més, a plantejar-se cap a on volen dirigir el seu futur formatiu. També un any més, els joves alumnes de la ciutat podran conèixer quines possibilitats els hi ofereix la ciutat amb la Fira Orienta Cerdanyola, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba.

Aquesta sisena edició de la fira compta amb més centres educatius i estands que les entregues anteriors. La fira forma part del programa OrientaCerdanyola i està precedida per sessions informatives i xerrades d'autoconeixement amb l'alumnat dels instituts de la ciutat. L'objectiu de la iniciativa és poder complementar la tasca d'orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta.

Hi participa l'alumnat dels cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), els centres concertats FEDAC, Montserrat i Escaladei, el CEE-CFT Flor de Maig i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC).

Acompanyament educatiu

El 27 de gener es va presentar la nova edició de la Fira Orienta a la plaça de Francesc Layret. El regidor d'Educació, David González, va destacar la tasca d'acompanyament educatiu que suposa la Fira, que es completa amb les xerrades d'autoconeixement prèvies que es fa "amb una empresa especialitzada per intentar guiar els joves en l'elecció de l'opció formativa i professional". Durant aquest procés també es fan xerrades per a famílies i sessions d'assessoria personal si ho demanen els instituts.

La segona fase del projecte OrientaCerdanyola consisteix en dues activitats paral·leles: la Fira d'Orientació i els monogràfics adreçats a l'alumnat. La Fira Orienta, que es farà els dies 8 i 9 de febrer a la plaça Abat Oliba, de les 9 a les 14.30 h. Es preveu la participació de 627 joves, acompanyats pels seus professors, els quals podran visitar els estands de centre educatius, universitats, entitats, centres de recerca i organitzacions públiques. Durant aquest procés també es fan xerrades per a famílies i sessions d'assessoria personal si ho demanen els instituts.

Com serà la Fira?

Així, en total s'hi instal·laran 16 estands: Institut Jaume Mimó, Institut Forat del Vent, Institut Banús, CEE-CFT Flor de Maig, CFA l'Alzina, Escola VITAE Cerdanyola, UAB + Fundació UAB: CFGS en Comerç Internacional UAB, Casal de joves, Servei de Promoció Econòmica (Masia Can Serraperera), Consorci per a la Normalització Lingüística, Eurecat, ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, ESDI - Escola Superior de Disseny - Sabadell, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Fundació ONCE - Inserta i Centre de Noves Oportunitats Vallès Occidental.

L'alumnat de quart d'ESO programada la sortida a aquestes activitats amb el seu institut. El dimecres 8 hi anirà l'alumnat dels instituts Banús, Mimó, Forat del Vent i Pere Calders, i el dijous 9 l'alumnat de FEDAC, la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC), Escaladei, Montserrat, Flor de Maig i Gorgs.

L'orientadora del Casal de Joves, Anna Martín, ha explicat que s'han preparat una gimcana i una dinàmica sobre l'orientació. Entre totes les persones que superin la gimcana es sortejaran tres obsequis: un patinet elèctric, un altaveu i uns auriculars.

La tercera fase són les xerrades específiques als instituts. Entre el 20 de febrer i el 31 de març, la directora de continguts d'UnPortal ofereix als centres xerrades sobre el funcionament del recurs per facilitar la recerca de l'oferta formativa. L'Ajuntament assumeix el cost de les llicències d'aquest portal per a tot l'alumnat que participa en l'OrientaCerdanyola.

Cartell ORIENTA Cerdanyola

Cartell ORIENTA Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.