Finalitzen les obres del carrer Santa Marcel·lina

Els treballs han comportat la substitució del clavegueram i la reurbanització del carrer

Més de set mesos després, el carrer de Santa Marcel·lina de Cerdanyola del Vallès torna a estar obert a l'ús públic un cop han finalitzat les obres. Els treballs han comportat la substitució del clavegueram i la reurbanització del carrer amb més espai pels vianants.

Canvi del clavegueram i reurbanització

Les obres dutes a terme al tram entre el passeig de Cordelles i el carrer Sant Daniel ha significat la substitució integral del clavegueram, molt malmès i amb la necessitat de constants reparacions per clots a l’asfalt a causa d’enfonsaments del col·lector existent. L'Ajuntament de Cerdanyola explica que per dur a terme aquests treballs, s’ha realitzat el reciclatge d'un percentatge molt elevat dels paviments enderrocats. Mitjançant el matxuqueix i el posterior reaprofitament com a material de reblert per a la base del nou ferm de la calçada executada. "Aquest procediment ha estalviat centenars de m3 de residus als abocadors", destaquen des del consistori.

D’altra banda, les obres, que van començar al mes de febrer, han anat acompanyades d’una reurbanització del carrer. El carrer de Santa Marcel·lina, de 10 metres d’amplada aproximadament, compta ara amb un carril centrat de 3,50 metres i dues voreres a cada costat d’uns 3,25 metres d’ample. A la zona central, entre els carrers Sant Antoni i Sant Daniel, s’ha plantejat un espai amb prioritat per a vianants amb la calçada al mateix nivell que les voreres.

Segons explica l'Ajuntament en una nota de premsa, els acabats són de peces prefabricades a les voreres i asfalt a la calçada i a l’asfaltat del carrer se li ha fet un tractament ‘chipping’ que consisteix en afegir uns àrids de color amb lligant sintètic per trencar la monotonia cromàtica advertint als conductors que es troben en una zona amb prioritat per a vianants. "D’altra banda, els nous paviments de lloses col·locats a les noves voreres redueixen la contaminació de l’aire mitjançant un agent descontaminant per fotocatàlisis", detallen.

 

Un tram del carrer de Santa Marcel·lina. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Un tram del carrer de Santa Marcel·lina. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Mobiliari urbà renovat

Una altra de les actuacions ha estat en el mobiliari urbà, l’enllumenat i l’arbrat i vegetació del carrer. "Els bancs instal·lats són bancs ecològics amb fustes tractades plenament ergonòmics i accessibles a persones amb diversitat funcional", remarca el consistori, alhora que assenyala que "el nou enllumenat públic del carrer, a base de llums leds de molt baix consum aporta una il·luminació uniforme amb la reducció de la contaminació lumínica molt important".

També s’ha renovat la font existent a la cruïlla amb el carrer de Sant Daniel per una de nova accessible a les persones amb mobilitat reduïda. Respecte a la vegetació, l'arbrat i les arbustives s'han col·locat en jardineres a les cruïlles més importants "evitant les zones que poguessin molestar als veïns". Així mateix, s'han creat microplaces amb bancs, arbres i plantacions.

Per una altra banda, el consistori destaca que el carrer ha quedat totalment accessible a persones amb diversitat funcional "mitjançant l'eliminació de desnivells i la col·locació de paviments de senyalització direccional i podotàctil segons normativa".

 

Restabliment de les línies de d'autobús

El dimecres 21 d'octubre, es recupera el recorregut habitual dels autobusos de les línies e3, B2, B4, SU2 i N62. Tambés es recuperen les parades de l'IES Banús i de la plaça de Col·legno.

 

Un tram del carrer de Santa Marcel·lina. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Un tram del carrer de Santa Marcel·lina. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.