La Fira Orienta per a estudiants de 4t d'ESO torna a ser presencial

La 5a edició de la Fira Orienta seguirà guiant l'alumnat de 4t d'ESO en les seves opcions de futur

En aquesta època del curs, els joves estudiants de Cerdanyola del Vallès comencen a plantejar-se cap a on volen dirigir el seu futur. Amb aquesta decisió a l'horitzó, el Casal de Joves i els serveis de Joventut i Educació de l'Ajuntament tornen a organitzar la Fira Orienta, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba. Hi participaran mig miler d'alumnes de vuit centres de la ciutat.

La Fira Orienta és el segon esglaó del programa d'acompanyament estudiantil per a l'alumnat de 4t d'ESO. Segons destaca el servei d'Educació, l'objectiu de la Fira Orienta és poder complementar la tasca d'orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta.

Nova fira presencial

En la cinquena edició de la Fira Orienta es recupera la presencialitat de les activitats després d'un any telemàtic a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, els diferents centres d'educació postobligatòria tornaran a instal·lar estands al carrer perquè l'alumnat cerdanyolenc els conegui. Aquesta part de l'esdeveniment es farà els matins dels dies 16 i 17 de febrer, de les 9 a les 14.30 h. Hi participaran alumnes dels instituts públics Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, i dels centres concertats CFT Flor de Maig, CFA L'Alzina, Escaladei i FEDAC-Cerdanyola.

Els vuit centres educatius participants visitaran la fira en franges horàries ja establertes amb la supervisió del professorat. En aquesta franja tindran la possibilitat de fer consultes amb representants de cada estand. Enguany s'hi exposaran dotze centres: Institut Jaume Mimó (FP i Batxillerat Artístic), Institut Forat del Vent (Batxillerat nocturn/flexible, Batxibac, Batxillerat Internacional), Institut Banús (Batxillerat Artístic Escènic), CFA L'Alzina, Escola Vitae Cerdanyola (FP àmbit esportiu), UAB - FP i Graus, Casal de Joves Altimira, Servei Municipal d'Ocupació - Can Serraperera, Consorci per a la Normalització LingüísticaEurecatESDI - Escola Superior de Disseny - Sabadell i ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona.

En aquesta edició de la Fira no es faran les xerrades monogràfiques perquè el protocol Covid impedeix ajuntar instituts. Així, en cada franja horària, un institut podrà accedir als estands i participar en dues línies d'activitats: una gimcana per conèixer les opcions que s'exposen a la Fira Orienta, i activitats dinàmiques d'orientació.

Activitats durant tot el curs

Aquest dijous 3 de febrer s'ha presentat la cinquena edició de la Fira Orienta en una roda de premsa amb l'alcalde Carlos Cordón, el regidor d'Educació i Joventut, David González, i la tècnica del Casal de Joves, Anna Martín. González ha explicat que, com en anys anteriors, el programa d'acompanyament inclou fases prèvies i posteriors a la fira presencial. Durant els mesos de novembre, desembre i gener es van fer xerrades generals d'orientació als instituts, i quan passi la fira, es farà l'assessorament individual. A més a més, enguany s'ha fet una prova pilot de xerrades pels tutors de 4t d'ESO de l'Institut Forat del Vent perquè tinguin eines per tal d'orientar l'alumnat.

"La Fira Orienta és un programa consolidat en un moment que no és fàcil pel jovent", ha destacat el regidor d'Educació, fent referència a les problemàtiques que troben els joves en els àmbits de l'habitatge, la feina o la salut mental. La tècnica del Casal de Joves, Anna Martín, ha assenyalat que cada any més persones conèixer el servei del Casal de guiar els estudiants en les seves opcions de futur: "Hi ha alumnes amb qui vam treballar a 4t d'ESO i quan han acabat el cicle següent han tornat per demanar orientació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.