Un fotògraf cerdanyolenc guanya el concurs de 'Les 7 meravelles de Catalunya'

Arnau Padilla va guanyar el concurs fotogràfic de 'Les 7 meravelles de Catalunya' de La Vanguardia en l'apartat urbà

El cerdanyolenc Arnau Padilla va guanyar al mes d'agost el concurs fotogràfic organitzat per La Vanguardia 'Les 7 meravelles de Catalunya' en la categoria urbana, amb una fotografia d'un dels carrers del barri Gòtic de Barcelona. Després de fer diverses pràctiques allà, Padilla va tenir molt clar des del principi el lloc i el moment perfectes per a guanyar: "A les 10 am hi ha una il·luminació molt suau que dura uns 15 minuts", ha explicat al TOT. 

Imatge guanyadora del concurs 'Les 7 meravelles de Catalunya'. FOTO: Arnau Padilla

Imatge guanyadora del concurs 'Les 7 meravelles de Catalunya'. FOTO: Arnau Padilla

A més de la urbana, la resta de categories són gastronomia, naturalesa, monument, ecologia i tradicions. El principal objectiu del concurs és captar l'essència de Catalunya en cadascuna de les set temàtiques proposades. Per aconseguir "la" guanyadora, el primer que va fer l'Arnau va ser preguntar-se què volia comunicar. La resposta, explicar la història d'un barri emblemàtic com és el Gòtic: "Sempre busco transmetre una història general a partir d'una sola imatge, i que d'un moment congelat pugui fer arribar tota una atmosfera".

"La meva passió m'ha portat fins aquí"

Amb només 23 anys, el ventall de col·laboracions que Arnau Padilla ha fet fins ara és ampli. Des de cocteleries fins a fotos de concerts, i actualment està treballant de manera fixa a Shad, una empresa que fabrica complements per a motos. "Els meus treballs personals són artístics, però m'adapto al client quan es tracta de feines per a altres", explica. També ha fet retrats a persones que el contacten per Instagram, xarxa social on acumula ja 4.000 seguidors.

El fotògraf cerdanyolenc Arnau Padilla. FOTO: Cedida

El fotògraf cerdanyolenc Arnau Padilla. FOTO: Cedida

Tot i que ara s'hi dediqui plenament, la fotografia no ha estat la seva vocació des de sempre. Va començar a fotografiar l'any 2021, quan va decidir fer un grau superior d'Il·luminació, captació i tractament d'imatge. "La meva passió m'ha portat fins aquí: m'he mirat molts vídeos, he fet moltes fotos i això m'ha ajudat a millorar en molt poc temps", segons Padilla. La seva professió es va desenvolupar a Barcelona, ciutat on estudiava, però també té moltes fotografies de Cerdanyola en el seu porfoli: "Cerdanyola té molt bon ambient i llocs molt diferents que em funcionen per les fotos que vull fer". De fet, prop de la meitat de les seves publicacions d'Instagram són a la ciutat, i la resta als voltants. 

Hi ha un lloc de la ciutat que l'inspira especialment: "El pont a tocar del CEM Riu Sec. Un cop estàs a dalt pots veure l'església, els edificis que hi ha al Turonet i moltes més coses... des d'allà respiro aire cerdanyolenc i em transporta a molts moments", recorda el jove. 

Les 7 meravelles de Cerdanyola

La importància de trobar la història va empènyer Padilla a esperar el moment oportú en què una persona passés pel carrer del barri gòtic abans de tancar l'obturador i obtenir la foto guanyadora. La figura humana era essencial per aportar la sensació de grandesa del barri, i el fet que fos una persona d'edat avançada enfortia el missatge de barri de tota la vida. "Amb aquesta foto volia explicar arquitectura, la grandesa del barri gòtic i els seus edificis tan particulars", explica Padilla.

Així doncs, el moment de fer la foto és essencial i hi juga un paper important la sort: "Va ser perfecte perquè just va passar l'home per on entrava el raig de llum, i va ser curiós perquè només cinc minuts després aquella llum va desaparèixer". La llum, l'acció i el temps s'han d'alinear per a tenir la foto perfecta, que en aquest cas va ser l'escollida d'entre centenars de propostes com a meravella urbana de Catalunya.

Si obtenir "la" fotografia és molt més que fer un simple clic, com aconseguir les 7 meravelles de Cerdanyola en fotos? Segons Padilla, caldria fer recerca per saber què defineix la ciutat: la seva gent, les festes, els seus edificis... L'església de Sant Martí seria una de les set meravelles per al fotògraf, "un edifici emblemàtic situat al centre de la ciutat per on molts cerdanyolencs passen cada dia". També ho podria ser la plaça de l'Estatut on hi ha l'estàtua de la C "en el Roser de Maig amb els focs artificials al cel i tot de gent al voltant". Sí que té clar que no hi ha un lloc que defineixi Cerdanyola: "Tot són percepcions, i poden haver-hi tantes com veïns i veïnes a la ciutat", acaba Padilla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.