“Guerriller, dialogant i emprenedor”: així s’ha recordat Enric Gené entre el gremi hostaler

El Gremi d'Hostaleria i Restauració comarcal ret homenatge a l'antic director, Enric Gené, que va morir l'agost de 2021

Diversos representants del Gremi d'Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental han homenatjat aquest dilluns 20 de juny el que va ser director de la institució, Enric Gené. L'emprenedor va morir als 64 anys d'edat el 9 d'agost de 2021 a causa de la covid. Familiars i amics han dit unes paraules en honor seu tot recordant la seva aportació a la restauració i hostaleria a Cerdanyola. 

Més info: Mor Enric Gené i Martínez, director del gremi d'hostaleria del Vallès Occidental

"Lluitador i visceral"

L'acte ha començat a les 19 h amb un pica pica a l'Hotel Exe Parc Vallès. Tot seguit, el periodista Jordi Jorba ha pres el torn de paraula per a destacar a Gené com "un home visceral i alhora capaç d'arribar a acords en benefici d'una de les seves passions, l'hostaleria". 

Jose Maria Osuna en l'homenatge a Enric Gené. FOTO: Nora Muñoz Otero

Públic en l'homenatge a Enric Gené. FOTO: Nora Muñoz Otero


El president del FIHR, Mingo Morilla, ha continuat descrivint l'exdirector com un home "lluitador" que s'atrevia a perseguir les seves conviccions sempre amb la sinceritat pel davant. "Per a mi era un exemple a seguir, molt compromès amb la seva feina", ha afegit, acabant amb una paraula que, segons Morilla, el descriu a la perfecció: "Un guerriller".

"Treballador incansable"

José Maria Osuna, l'alcalde de Ripollet, ha estat el següent a dedicar unes paraules a Gené pel seu "treball incansable en defensa del gremi". Osuna ha fet referència a la "prematura i injusta mort" del director, provocada per la covid-19. També ha ressaltat la implicació de Gené en garantir la qualitat dels establiments, sempre buscant que "la gent gaudís". 

Jose Maria Osuna en l'homenatge a Enric Gené. FOTO: Nora Muñoz Otero

Jose Maria Osuna en l'homenatge a Enric Gené. FOTO: Nora Muñoz Otero


Osuna ha conclòs assegurant que l'homenatjat "no tenia pèls a la llengua": "Era directe i transparent, i t'animava a fer autocrítica". Aquesta bel·ligerància la feia "sense perdre mai l'esperit constructiu amb una voluntat de diàleg i arribar a acords".

Amor a l'hostaleria

La regidora de Cerdanyola, Eulàlia Mimó, ha continuat parlant de les seves arrels i del lloc on va viure, Can Tiana: "Va ser estimat per molta gent", ha assegurat. Ha conclòs l'acte l'actual president del gremi, Jordi Moya, destacant l'aprenentatge que ha tingut al costat d'Enric Gené: “M’ha fet anar a dormir molt tard”, ha dit tot rient. Per acabar, ha fet un brindis en honor a l'hostaleria de la comarca, "de què ell tan enamorat estava”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.