L'Institut Banús ha fet estades a Irlanda i Polònia amb el projecte Erasmus+

Una vintena d'alumnes d'entre 4rt d'ESO i 2n de Batxillerat han fet activitats educatives fora d'Espanya durant una setmana

Alumnes d'entre quart d'ESO i segon de Batxillerat de l'Institut Banús van fer estades a Dublín i a Polònia en el marc del projecte Erasmus+, en la setmana del 25 al 30 d'abril. Tretze alumnes de primer i segon de Batxillerat tecnològic van continuar a Dublín la iniciativa sobre Internet of Things for futureque ja havien començat l’any passat amb un institut de República Txeca. Un segon grup de sis alumnes de quart d’ESO i primer de Batxillerat van trobar-se a Sierpc, Polònia, amb alumnes amfitrions i d'Eslovènia, Eslovàquia i Turquia en el marc del projecte Non toxic lifestyle

Tecnologia, esport i esbarjo a Dublín

Els projectes Erasmus+ impliquen activitats educatives al voltant de l’objectiu de cada projecte, però també inclouen d'altres de caràcter lúdic i cultural. L'alumnat del projecte Internet of Things for Future van iniciar la seva estança absorbint la història de Dublín a partir de les explicacions d'un capellà, a més de visitar les seus europees de les empreses Google i Meta (Facebook, Instagram i etc.).

Alumnes de l'Institut Banús participant en el projecte Erasmus+. FOTO: Institut Banús

Alumnes de l'Institut Banús participant en el projecte Erasmus+. FOTO: Institut Banús

Una jornada també va ser destinada a exposar els projectes tecnològics, siguin projectes preliminars o treballs de recerca. També van reposar a les platges de Howth, van visitar el novedòs museu de la ciència W5 Online de Belfast i també les muntanyes de Wicklow. L'esport va estar garantit: van fer una cursa d'obstacles en una pista americana i, per acabar, van jugar un partit de futbol entre els alumnes irlandesos i els txec-catalans.

L'últim dia la Universitat Tecnològica de Dublín va organitzar un taller de programació de dispositius IoT, un repte interessant i engrescador tant pel professorat com per a l’alumnat assistent. "Els responsables del taller van rebre'ns amb els braços oberts i a més van oferir-nos un esmorzar i una visita pel campus", asseguren des de l'Institut Banús

Interacció cultural a Polònia

La visita turística del grup de Polònia va començar a la ciutat de Varsòvia. Al museu de la ciència Copernicus Science Centre van fer petits tallers per tal d'establir les bases del projecte que farien durant la seva estada. També van visitar la cultura Mazovia i la ciutat medieval de Torun, a més de passar per una depuradora d’aigües residuals i de fer diversos tallers d’elaboració de cosmètics i sabons naturals.

Alumnes de l'Institut Banús participant en el projecte Erasmus+. FOTO: Institut Banús

Alumnes de l'Institut Banús participant en el projecte Erasmus+. FOTO: Institut Banús

La darrera nit va estar dedicada a la barreja cultural: van fer un sopar de gala alumnat i professorat on van poder tastar plats típics de Polònia, a més d'aprendre balls típics de Polònia i Turquia. Una singularitat d’aquest projecte va ser que l’alumnat del Banús es va allotjar a cases de l’alumnat polonès, ajudant així a establir relacions més fortes amb persones. L'institut cerdanyolenc valora positivament el tracte rebut: "Ens van obrir les portes de casa seva durant una setmana i van estar pendents sempre que no ens faltés res i que estiguéssim còmodes en tot moment". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.