Ja es poden demanar les beques escolars per al curs 2023-2024

El pressupost local per a les beques escolars augmenta un 4%

Des del dilluns 20 de març ja es poden demanar les beques escolars per al curs 2023-2024. La convocatòria, que augmenta el pressupost un 4%, està adreçada als i les alumnes d’escoles bressol municipal, llars d’infants, centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria (ESO) i educació especial empadronats/des a Cerdanyola del Vallès. El termini per presentar les sol·licituds estarà obert fins al 31 de maig. 

Enguany, la quantitat inicial destinada a la convocatòria és de 663.000 euros, un 4% més que el curs passat. Com en els darrers anys, es prioritza la presentació tel·lemàtica a través de la Seu electrònica de l' Ajuntament i només en aquells casos de que no sigui possible es podrà fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana demanant cita prèvia.

Per a què s'atorgaran les beques?

  1. Llibres, material escolar per alumnat que cursi segon cicle d’educació infantil, primària i secundària en escoles ordinàries i aquells infants matriculats en un centre d’educació especial amb escolaritat compartida, que no siguin beneficiaris de les beques atorgades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya o el Ministeri d’Educació.
  2. Material escolar per alumnat matriculat en escoles d’educació especial, sempre i quan hagi deixat de ser beneficiari de les beques atorgades pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya o el Ministeri d’Educació.
  3. Equips informàtics personals. Aplicable únicament al curs en que s’inicia el treball amb equips informàtics personals i a l’alumnat de nova incorporació al centre escolar.
  4. Llicències digitals, plataformes on-line i /o programari, per l'alumnat dels centres que disposi del projecte de treball amb equips informàtics personals.
  5. Menjador escolar per alumnat matriculat en escoles bressols municipals de Cerdanyola, i aquell que cursi educació infantil de segon cicle, educació primària i secundària obligatòria en escoles ordinàries i centres d’educació especial, que disposin de menjador a les seves instal·lacions.
  6. Llars d’infants, en cas de que no s’estableixi la gratuïtat de cap dels grups per part de la Generalitat de Calalunya i Escoles Bressol Municipals d'altres municipis.
  7. Assistència a colònies i sortides de fi d’estudis, per alumnat que cursi segon cicle d’educació infantil, primària i secundària.

Des de l'Ajuntament informen que hi ha tres situacions que es veuran excloses de les beques. Per una banda, l'alumnat en acolliment residencial en centres sufragats per la Generalitat de Catalunya, així com l'alumnat matriculat en el Centre d’Educació Especial de Jeroni de Moragas o qualsevol altre centre d’educació especial amb escolaritat compartida, que segueixin sent beneficiaris del règim de beques escolars del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Tampoc podran optar a les beques els alumnes del centre d’educació especial que estiguin cursant PFI, per estar sotmesos a un règim especial.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.