Cerdanyola acull una jornada participativa sobre el futur urbanístic del Vallès

L’acte tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès, a l'edifici de Ca n’Altimira (antiga biblioteca) a les 19.30 h

El pròxim 29 d’octubre, el departament d’urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha organitzat una jornada participativa per debatre sobre el futur urbanístic dels municipis vallesans de l’AMB. L’acte tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès, a l'edifici de Ca n’Altimira (antiga biblioteca) a les 19.30 h. Segons l’organització, l’objectiu és que la ciutadania pugui debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla Director Urbanístic.

La sessió s’emmarca en l’exposició ‘Metròpolis de ciutats’ que estarà a Cerdanyola fins al 9 de novembre. Aquesta és la tercera sessió participativa després d’haver passat per Sant Feliu de Llobregat i el Prat de Llobregat. Les pròximes tindran lloc a Badalona i se’n faran un parell a Barcelona ciutat a finals d’aquesta tardor.

 

El futur de les ciutats

El període d’informació pública del PDU metropolità  - que afecta les ciutats de l’àmbit metropolità - finalitzarà el 13 de desembre del 2019. Dins aquest procés d’informació a la ciutadania, l’AMB ha organitzat diferents actes i debats sobre el futur d’aquest pla director urbanístic. La sessió que es farà a Cerdanyola se centrarà en l’àmbit del Vallès Occidental: Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Cugat.

Quan s’acabi el període d’informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

 

Propòsits del PDU

Les propostes que es presentaran el dia 29 sobre el projecte per les ciutats de l’AMB formen part de l’Avanç del PDU. Amb la qual cosa, el projecte encara haurà de passar diferents processos de redacció i aprovació.

Des de l'AMB, destaquen 10 objectius d'aquest PDU: Reforçar la solidaritat metropolitana; Potenciar la capitalitat metropolitana; Naturalitzar el territori potenciant els valors de la matriu biofísica; Millorar l'eficiència del metabolisme urbà i minimitzar els impactes ambientals; Articular el territori a partir d'una estructura policèntrica; Fomentar una mobilitat activa i sostenible repensant les infraestructures metropolitanes; Afavorit la cohesió social per mitjà de l'habitatge, l'espai públic, els equipaments i el transport públic; Rehabilitat i reciclar teixits urbans; Incrementar la complexitat i l'habilitat urbana i impulsar la competitivitat i la sostenibilitat de l'economia metropolitana.

Entre els propòsits que es marca el PDU està definir l’estructura metropolitana tenint en compte aspectes de medi ambient, l’ús que fan les persones de l’espai urbà i la mobilitat, entre altres. Per una altra banda, també es contemplen els espais agroforestals i els assentaments urbans, és a dir, com es mantenen i com creixen les zones residencials i d’activitats econòmiques. A més, l’Avanç del PDU planteja actuacions concretes en determinats projectes i el que defineix com a “àmbits d’oportunitat”.

L'actual procés d'informació pública permet que la ciutadania pugui fer suggeriments. A través d'aquest enllaç es poden enviar els suggeriments i opinions sobre el pla.