La primera marxa exploratòria feminista recorre el barri de Banús

La marxa exploratòria va analitzar els elements que poden millorar del barri per augmentar la percepció de seguretat

El passat dijous 2 de desembre es va realitzar la primera marxa exploratòria del projecte d’urbanisme feminista per al Barri de Banús de Cerdanyola del Vallès. 18 dones de la ciutat van participar en la ruta de dues hores per fer comprovacions in situ dels elements que poden millorar la seva percepció de seguretat i la seva utilitat dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà, etc.). 

Una marxa exploratòria és un espai dinamitzat per professionals de l’urbanisme amb perspectiva de gènere, "per tal d’incorporar la incidència que té en la seguretat real i percebuda per part del col·lectiu amb el que es treballa, les dones", expliquen des de l'Ajuntament cerdanyolenc. Aquest projecte es desenvolupa des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, a petició del Consell Municipal de Polítiques de Dones i compta amb el Col·lectiu Punt 6 (entitat especialitzada en la matèria) per la dinamització de tot el procés tècnic i metodològic.

Del CAP de Serraparera fins al Riu Sec

El punt de trobada de la marxa va ser el CAP Serraparera, seguidament es va recórrer la plaça Andorra, el barri Cerdanyola 2000, la plaça Benito Pérez Galdós, la plaça Constitució, l’entorn del carrer Francolí, el mateix carrer Francolí, l’entorn del Mercadona i finalment va acabar a la passera sobre el Riu Sec.

Les participants i la seva dinamitzadora, del Col·lectiu Punt 6, van realitzar el recorregut amb l’objectiu de recollir totes les aportacions, queixes i opinions de les participants, a cada emplaçament, per tal de poder pensar col·lectivament com millorar el barri de Banús des de la pròpia experiència com a ciutadanes de Cerdanyola.

Durant els següents mesos es realitzaran 3 marxes més, per diverses zones de la ciutat, amb la mateixa finalitat. Es duran a terme els dies 20 de gener, 17 de febrer i 17 de març, de 18 a 20 h. Per participar en totes elles cal inscriure's prèviament trucant al 607280750 o escrivint un correu electrònic a dones@cerdanyola.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.