"Molt positiva" la valoració del Gremi hostaler sobre el quart Tast de Cuina

El Tast de Cuina Mediterrània es va celebrar el 30 de setembre, l'1 i el 2 d'octubre coincidint amb el Festival de Blues

La plaça de l'Abat Oliba ha esdevingut un mercat culinari aquest cap de setmana, acollint la quarta edició del Tast de Cuina Mediterrània. 14 restaurants de Cerdanyola van instal·lar paradeta entre divendres i diumenge, oferint una degustació dels millors plats de la carta a un preu d'entre 3 i 5 euros. El Gremi d'Hostaleria avança que l'edició ha estat un èxit rotund de participació, reconeixent el reclam que ha significat el fet de compartir programació amb el 32è Festival de Blues

Ambient ideal i balanç positiu

El president del gremi, Antonio Castro, fa una valoració general "molt, molt, molt positiva". Tot i que encara falta conèixer el balanç intern a nivell municipal i del gremi, assegura que s'ha fet un pas endavant respecte d'altres anys: "A nivell de muntatge ha quedat molt maco", amb taules altres sense cadires pensades per a ocupar menys i agilitzar el seu ús. La distribució en cercle dels establiments facilitava les passejades d'una paradeta a l'altra a la recerca del plat ideal per a cada individu. D'entre els més vistos a les taules, destaquen bacallans, hamburgueses, arrossos i 'tacos', acompanyats d'una copa de vi o bé d'un got de cervesa. 

Quarta edició del Tast de Cuina. FOTO: Anna Bassa

Quarta edició del Tast de Cuina. FOTO: Anna Bassa


Hi ha hagut, a més, una "afluència de públic molt important els tres dies", especialment diumenge al migdia. Castro destaca en particular la "qualitat" de l'ambient amb un públic "molt familiar i molt de poble". A més, ha sorprès la quantitat de gent de fora de Cerdanyola que visita la ciutat per assistir a esdeveniments com el Tast de Cuina.

Pel que fa als restaurants participants, tots amb els que el gremi ha pogut parlar fins al moment estan "molt contents". En concret, van posar parada Blablableo Restaurant, Bar Alaska, Ca L'Enric, Centrik Cerdanyola, El Racó de la Plaça, Green Leka, La Antigua Teteria, La Guindilla, Papitu Restaurant, Restaurante Los Abetos, Autèntic Cerdanyola, Capicua Restaurant, La Pizarrita de Juanlu i Tempo di Vino. Castro valora la gran impliació de tots ells en el Tast d'enguany. 

L'empenta innegable del Blues

Amb tot, l'organització ha pres nota d'alguns aspectes a millorar. El president del gremi creu que cal agilitzar el mètode de fer comandes per evitar que el temps d'espera sigui massa llarg en hores puntes: "Hem de reconèixer que es formaven llargues cues durant força estona", malgrat haver-hi dos punts de venda de tiquets.

Concert de la banda local Memphis Train la nit de divendres al Festival de Blues. FOTO: Nora MO

Concert de la banda local Memphis Train la nit de divendres al Festival de Blues. FOTO: Nora MO


El gremi és conscient que l'èxit de la proposta no es pot desvincular del Blues, que va fer possible els concerts dels grups locals Memphis Train i l'Associació Lindy Hoppers, a més de Mr. Dynamite James Brown Experience  i Lisa Bluesy & The Black Cats Souls. "Tot suma. Ha sigut un cap de setmana molt maco amb un ambient molt festiu", assegura Castro referint-se també a les activitats de 'Blues i comerç al carrer'. Si més no, Castro afegeix que el Tast és una activitat "ja consolidada" a Cerdanyola, on creu, la població és fidel a les propostes culturals locals. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.