Nou cribratge massiu a la UAB

Del 5 al 7 de maig es farà un nou cribratge de COVID-19 a la Universitat Autònoma de Barcelona

El Departament de Salut de la Generalitat torna a fer cribratges massius a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. Els dies 5 i 6 de maig, de 9 h a 19.30 h i el dia 7 de maig, de 9 h a 15 h, es farà un nou cribratge a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la Plaça Cívica, davant de la farmàcia. 

 

PCR i tests serològics ràpids a la Plaça Cívica 

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària. Aquells que ja van participar en el cribratge del mes d’abril, podran repetir la prova si ho desitgen. 

 En el punt de cribratge, s’hi farà la prova PCR mitjançant automostra nasal i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app. 

La iniciativa ha estat impulsades des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de la universitat. La repetició del cribratge a la UAB, que ja es va fer al mes d'abril, respon a la voluntat del Departament de Salut de seguir detectant persones asimptomàtiques per poder trencar les cadenes de transmissió i controlar l’evolució del virus en la comunitat universitària. 

 

 A l’abril, més de 10 mil participants i un 0,56% de positius 

En el cribratge realitzat entre el 8 i el 15 d’abril a la Universitat Autònoma hi van participar 10.511 persones, amb un resultat d’un 0,56% de PCR positives. Dels 10.367 tests serològics fets, un 3,54% va detectar la presència d’anticossos, que indiquen que aquella persona ja ha passat la malaltia. La xifra de 10.511 participants és la més alta de tots els cribratges fets a les universitats catalanes. 

En global, els cribratges massiu que el Departament de Salut va organitzat el mes d’abril als campus universitaris de la Regió Sanitària Metropolitana Nord van comptar amb la participació de 13.196 persones que es van fer les proves PCR; amb un percentatge de positius del 0,59%. També es van fer 12.993 testos serològics ràpids, un 3,38% dels quals van detectar la presència d’anticossos. A mesura que es van anar coneixent els resultats, el Servei de Vigilància Epidemiològica va iniciar l'estudi i el rastreig de contactes de cada un dels casos positius per tallar les cadenes contagis i dictar el corresponent aïllament. 

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord es van fer cribratges al Campus de la UAB de Cerdanyola i Sabadell, al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), al TecnoCampus Mataró-Maresme i als campus de Sant Cugat (Esade, Universitat Internacional de Catalunya i Gimbernat). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.