contingut promocionat

.

La recent obertura de CleceVitam Ceritania conviu amb el procés de vacunació contra la COVID-19

Les persones residents de Clece Vitam Ceritania ja estan rebent la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19

CleceVitam Ceritania, la primera residència de CleceVitam a Catalunya, facilita el procés de vacunació contra la COVID-19 de les noves persones residents i el personal, pocs mesos després d'obrir les portes del centre.

Aquesta situació extraordinària ha posat a prova la gestió de la residència i ha obligat a readaptar els protocols interns per complir favorablement amb la vacunació i aconseguir que les persones residents tinguin una adaptació totalment satisfactòria, tot i la situació causada pel Coronavirus.

En coordinació amb la Generalitat de Catalunya, CleceVitam Ceritania ja ha vacunat a les persones usuàries i treballadores del centre. L'experiència ha estat molt positiva i com revela la pròpia directora, Beatriz Pacheco, "la clau ha estat tenir un control molt precís dels nous ingressos i de tenir-los al dia de les vacunes, tot això coordinat amb unes bones pautes per aconseguir que tinguin la millor adaptació possible a la seva nova llar".

 

Com gestiona CleceVitam Ceritania el procés de vacunació de les noves persones residents:

Perquè una persona es pugui incorporar a la residència, ha de disposar d'un resultat de PCR negatiu. Llavors la directora avisa a la Gerència Territorial Metropolitana Nord de la Generalitat de Catalunya i concreten una data, dues setmanes després, per vacunar-la a la mateixa residència, també a les persones usuàries i treballadores pendents de rebre la primera o segona dosi.

Fins llavors, i seguint amb les instruccions de Salut, la persona resident ha de complir un període d'aïllament de 14 dies. A CleceVitam Ceritania ho fa en una habitació individual equipada amb TV i connexió a internet. Aquesta es localitza en l'anomenada "zona groga" del centre, dedicada especialment per a realitzar aïllaments preventius de les persones que s'incorporen.

Acabat el període d'aïllament, la persona resident es trasllada a l'habitació inicialment escollida per ella abans de la seva incorporació, que es troba a la "zona verda". D'aquesta manera, es respecten els circuits i la sectorització d'espais.

En aquesta fase, els residents que es moguin per les zones verdes de la residència, poden conviure amb la resta de persones usuàries, sempre complint amb totes les mesures de seguretat (desinfecció, distància, ús de mascareta) i sempre acompanyats de personal qualificat.

Ceritania IMG1

 

Quines són les claus per aconseguir una bona adaptació al centre, tot i haver de respectar les mesures preventives de seguretat:

Donat el context actual, el protocol estipulat perquè aquest procés sigui el més favorable possible s'ha hagut de redefinir, però sempre respectant la mateixa premissa: que la persona sigui l'element central d'atenció i participi de forma activa, amb poder de decisió, per aconseguir mantenir el seu propi estil de vida, necessitats, preferències, hàbits i rutines.

En aquest procés d'adaptació, les persones professionals de CleceVitam Ceritania tenen un paper molt important, perquè elles són les que fan un seguiment exhaustiu i donen suport psicològic a la persona usuària durant la seva acollida, amb l'objectiu d'afavorir la seva integració al centre.

"Recordo que quan em vaig incorporar estaven tots molt pendents de mi. A casa tenia cuidadores, però van passar diverses perquè no em sentia còmoda del tot. Aquí és diferent, em sento acompanyada i estic entretinguda. El personal és molt agradable", explica la Sra. Maria, usuària de 94 anys de CleceVitam Ceritania.

En aquest sentit, la participació de la família també és fonamental. Per això, tal com afirma Beatriz Pacheco, "hi ha un vincle molt estret entre les famílies i tot l'equip de professionals. La relació és diària a través de trucades i videotrucades, fins i tot de visites al centre. Aquesta comunicació ens ajuda a reforçar la feina que fa el personal de la residència durant el procés d'adaptació".