Ofrena floral i portes obertes per commemorar avui la Diada de Catalunya a Cerdanyola

A les 10 comença l'acte institucional i durant la jornada hi haurà portes obertes al MAC

Cerdanyola celebra la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, aquest matí a les 10 h a la plaça Onze de Setembre, al passeig de Cordelles. S'hi farà un acte institucional organitzat per l'Ajuntament a què se suma la jornada especial de portes obertes dal Museu d'Art de Cerdanyola. A més a més, aquesta Diada tornarà a haver mobilitzacions a Barcelona a les quals s'hi sumen entitats independentistes de la ciutat. 

Ofrena floral a la plaça 11 S

L'acte es desenvoluparà com ja és habitual: comptarà amb la tradicional ofrena floral, un pilar dels Castellers, l'actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) i una ballada de sardanes.

A les 10 h un pilar d’honor dels Castellers de Cerdanyola serà el tret de sortida. Tot seguit, a les 10.10 h, la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès interpretarà el Cant de la senyera i després s’iniciarà (10.15 h) l’entrega de les ofrenes florals d’entitats, associacions i partits polítics. Per finalitzar les ofrenes, es farà l’ofrena institucional (10.45 h)a càrrec de l’alcalde, els portaveus dels grups municipals i els regidors del consistori. 

Molta canalla ha participat en l'ofrena floral. FOTO: Nora Muñoz

Molta canalla va participar en l'ofrena floral de 2021. FOTO: Nora Muñoz


A continuació, la Banda i la Coral de l’AMCV interpretaran Els Segadors i l’alcalde Carlos Cordón farà una intervenció davant els assistents (11 h). Per tancar l’acte es farà una ballada de sardanes a càrrec de l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola amb la música de l’AMCV (11.05 h).

Portes obertes al MAC

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i del 13è aniversari del Museu d'Art de Cerdanyola, l'edifici obre les seves portes a la ciutadania durant els dies 10 i 11 de setembre. L'horari de dissabte serà de 17 a 20 h i el de diumenge d'11 a 14 h.

Actualment, al MAC s'hi pot visitar l'exposició permanent amb obres d'artistes relacionats amb Cerdanyola, així com exposicions temporals com la mostra Domini de Francesca Riu. Com la mateixa artista explica, Domini sorgeix “de la investigació de materials quitoidians i recontextualitzant tècniques i pràctiques tradicionals, sovint atribuïdes a la feminitat”, a partir de la qual treballa al voltant del concepte de la reproducció de la ideologia dominant, tot donant protagonisme a problemàtiques concretes de l’entorn que afecten a les nostres vides i la nostra manera de fer i relacionar-nos, per tal d’entendre on vivim i de quina manera de poder-ho canviar.

Fragment de l'obra de Francisca Riu. FOTO: MAC

Fragment de l'obra de Francesca Riu. FOTO: MAC

 

Mobilització a Barcelona

Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) impulsen una manifestació a Barcelona en favor del moviment independentista. l’ANC local organitza sortides en autocar fins a Barcelona l’11 de setembre. Els interessats en viatjar amb l’ANC han de comprar els tiquets als difernets punts de venda habilitats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.