Parcs amb ombra per passar els dies d'estiu a la ciutat

Propostes per passar una tarda d'estiu a l'ombra

 

La calor dels dies d'estiu a la ciutat convida a buscar els llocs on menys ens doni el sol. En aquesta llista trobaràs parcs i espais de Cerdanyola del Vallès per passar les tardes d'estiu a l'ombra.

 

 

Parc del Turonet

  

 

 

L'espai verd urbà més gran de Cerdanyola. Té una extensió de 9,5 hectàrees i es troba en mig dels barris Altimira, Canaletes i Turonet. Al Parc del Turonet hi ha una gran zona de vegetació, àrea de pícnic i de jocs infantils i espais dedicats a la pràctica esportiva. A més, inclou diversos punts que fan de mirador a Collserola i a la ciutat, oferint una de les millors panoràmiques de Cerdanyola.

 

Dins de l'espai del Parc es troba el Jardí de les Papallones, que pretén afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, i que són indicadors d'una bona salut ambiental.

  

 

Aquí pots consultar el mapa amb els serveis i els espais del Parc del Turonet.

 

 

Parc Cordelles

 

El Parc Cordelles
El Parc Cordelles | jjdeharo / Mapio

 

 

El Parc Cordelles, abans conegut com a Parc de la Uralita, és un altre punt verd en la part urbana de Cerdanyola. Situat al carrer Diagonal número 45, el Parc Cordelles és un espai emblemàtic de la ciutat. La seva història es remunta fins a l'època en la qual Cerdanyola era el lloc d'estiueig de la classe alta barcelonina. Després, aquest espai va ser la zona d'esbarjo dels treballadors i treballadores de l'empresa Uralita.

  

  

Actualment, el parc compta amb una bassa gran i espais amb ombres per passejar i zones per jugar amb els més petits.

 

 

 

Jardins de Ca n'Ortadó

 

Els jardins de Ca n'Ortadó
Els jardins de Ca n'Ortadó | Arxiu

 

 

Un dels espais verds més romàntics de la ciutat es troba tocant a la plaça de Sant Ramon. Els jardins de Ca n'Ortadó ofereixen una zona de passeig i de relaxació per observar la vegetació mediterrània. El jardí presenta un espai ampli per fer activitats i xerrades, diverses fonts i bancs i racons amb ombres per passar una estona tranquil·la.

  

  

Durant l'època estival, els jardins estan oberts de les 10.30 h a les 20 h.

 

 

 

 

 

Parc de la Riera de Sant Cugat

 

Tram del Parc de la Riera de Sant Cugat
Tram del Parc de la Riera de Sant Cugat | Rofo Manus

 

 

Tocant a la serra de Collserola, el Parc de la Riera de Sant Cugat connecta el nucli urbà al parc natural. L'espai, ple d'ombres i camins marcats, convida a fer esport, observar la natura i passejar, especialment aquells que tinguin gossos.