El personal educatiu de fins a 55 anys començarà a vacunar-se aquesta setmana

Se'ls administrarà la vacuna d'AstraZeneca

Tot el personal educatiu de fins a 55 anys començarà a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 aquesta setmana, segons ha informat el Departament de Salut. Tots ells rebran un SMS i podran apuntar-se des d’aquest dimecres a una pàgina web perquè se'ls administri la vacuna d'AstraZeneca en algun dels 37 centres de vacunació i en les franges establertes.

Aquest col·lectiu s'afegeix a d'altres que ja l'estan rebent, com ara els farmacèutics, els funcionaris de presons o els cossos de seguretat i emergències. A finals de setmana començarà també la vacunació de persones de més de 80 anys que no viuen en residències i grans dependents.

Així, cada una d'aquestes persones que treballa en aquests centres rebrà un SMS al seu telèfon mòbil que el redirigirà a un web per autoprogramar-se quan i on vol ser vacunat. L’operativa permetrà als professionals que escullin entre un dels 37 centres vacunals de Covid-19 que Salut ha desplegat arreu de Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Està previst que demà ja s'obri el torn per començar a vacunar-se.

D’aquesta manera, continua avançant a Catalunya el procés de vacunació. El Departament de Salut informa que a finals d’aquesta setmana també es preveu començar a vacunar grans dependents i persones majors de 80 anys, mentre que la setmana passada ja es va iniciar la vacunació de cossos de seguretat i emergències de Catalunya –com els Mossos d’Esquadra-, professionals sanitaris de segona línia, sociosanitaris, i col·lectius professionals prioritzats, com farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.