Protecció Civil alerta per l'elevat risc d'incendi forestal

La situació s'estén fins al 6 d'agost i fan una crida per a extremar les precaucions a prop de zones boscoses

Protecció Civil ha activat en alerta el pla INFOCAT aquest dijous per l'elevat risc d'incendi forestal a Catalunya els pròxims dies. La situació s'estén des del 3 fins al 6 d'agost i fan una crida per a extremar les precaucions a prop de zones boscoses. A més, recomanen que en cas de veure foc o fum, cal trucar ràpidament al 112.

La comarca del Vallès Occidental, on es troba Cerdanyola, és ara mateix a nivell 1 en risc d'incendi. No és de les zones del territori amb més possibilitats de patir-ne un, però cal anar amb especial atenció. Entre les comarques properes amb més risc d'incendi, està el Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès. En el nivell 3 i amb algunes zones on arriba a tenir espais amb restricció d'accessos, es troba el Baix Ebre i l'Alt Empordà, per la zona del Cap de Creus.

 

La sequera eleva sovint el risc d'incendi als boscos a les zones de massa forestal. La rapidesa a la zona d'actuar pot ser clau per a evitar una major propagació, i per això, recomanen trucar als números d'emergències, avisar al veïnat, actuar segons estigui previst en les instruccions rebudes i el Pla d'Autoprotecció. En el cas que el foc sigui petit, es pot atacar llançant terra, aigua o colpejar-lo amb branques d'arbre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.