Reivindicacions i foc en un nou Contrapregó de Diables de Cerdanyola

Aquest dissabte 4 de maig Diables de Cerdanyola ha sortit al balcó de l'Ajuntament ha sortit al balcó per a recitar el seu Contrapregó

El tradicional contrapregó dels Diables de Cerdanyola ha tancat el Correfoc del Roser de Maig de 2024 amb algunes peticions i crítiques polítiques. Primer ha estat el torn dels Joves Diables. Tal i com reiteren any rere any, la demanda de “calerons” i de més subvenció per a l’entitat ha ressonat fort: “Acabarem sent una espècie en perill d’extinció!”, han cridat.

El discurs d’enguany ha mencionat l’entitat Batúcamela, fent evident que ambdues entitats ja no col·laboren al Correfoc:  “L’any passat quan vam sortir, Batúcamela se les va pirar sense dubtar, i això ens va fer mal, hem après la lliçó”, han dit amb un to de decepció.

També han dedicat unes línies a parlar sobre cultura, dient que “ja no hi ha rialles ni pel·lícules” ara que “els cinemes han marxat”. Ha sigut també destacable la menció a Collserola com una “muntanya de brossa”: “La bellesa es converteix en horror, mentre la ciutat a pas lent, es torna més foscor”.

La secció adulta de Diables de Cerdanyola ha acabat el contrapregó reclamant un nou espai per l’entitat, ja que el seu local està “ple d’humitat”. Novament han fet referència a la manca de recursos de l’entitat: “Si una bona festa voleu tenir, als diables petards els heu de garantir”. I finalment, el tema de la inseguretat també ha ressonat, dient que “d’una baralla han sortit diversos apunyalats”.   

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.