Reobren els jardins de Ca n’Ortadó i de Can Llopis oferint visites guiades

El 26 de juny es farà el primer itinerari gratuït que requereix reserva prèvia

Els jardins de Can Llopis i Ca n'Ortadó tornen a lluir-se de cara al veïnat de Cerdanyola del Vallès. L'últim diumenge de cada mes durant tot l'any s'organitzaran itineraris que connectin aquests dos jardins, vinculats a l'època en què la ciutat acollia una comunitat d'estiuejants. La primera visita guiada es farà el diumenge 26 de juny, i el termini per inscriure's va començar el 7 de juny.

Cal inscripció prèvia

El recorregut començarà a les 11.30 h a la porta de Can Domènech (al Museu d'Art de Cerdanyola) i finalitzarà a Ca n’Ortadó. Es tracta d'una activitat gratuïta però amb places limitades. Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament en el MAC o bé trucant al telèfon 935 914 130 en horari d’atenció al públic: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. El segon itinerari està programat pel 24 de juliol.

L'Ajuntament de Cerdanyola planteja aquesta proposta com la primera fase d’un projecte per a "donar a conèixer la història i vegetació que caracteritzen els jardins i parcs de la ciutat", però en especial, per a "fomentar els valors cívics i el respecte al patrimoni històric".

Ca n'Ortadó

Ca n’Ortadó és una antiga torre d'estiueig d'estil noucentista construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. La casa s’inspira en la masia catalana i està envoltat per un magnífic jardí de gust romàntic. Es tracta d’un conjunt de gran interès històric i artístic que forma part de la història de Cerdanyola del Vallès de les primeres dècades del segle XX i d’un fenomen, l’estiueig, que va ser un dels estímuls del creixement urbanístic de la població.

Va ser rehabilitat entre 1993 i 1996. Entre 1998 i 2010 va acollir una exposició permanent sobre la història de Cerdanyola. Actualment, el Museu està tancat al públic, tot i que a la planta baixa s’hi fan activitats.

Can Llopis

Can Llopis és un dels edificis modernistes més ben conservat de Cerdanyola. Atribuït a Gaietà Buïgas, el va adquirir l’Ajuntament el passat 2021, i en aquests darrers mesos s’ha estat treballant per la recuperació i rehabilitació del jardí modernista, l’únic intacte de la població.

Més info: Més d'un miler de cerdanyolencs visiten el jardí de Can Llopis en portes obertes

Durant aquestes tasques de recuperació s'han tingut en compte les espècies autòctones i exòtiques així com s'han eliminat les plantes invasores que ocultaven elements arquitectònics com bancs o la torre del dipòsit d'aigua. L'actuació també ha permès recuperar l'estructura original del jardí reconstruint parterres que s'havien perdut i donant protagonisme als dos exemplars de cedres i del roure centenari i a la mateixa casa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.